Anasayfa > Oyun Haberleri > Hitman 3’ün Yeni Nesil Konsollarda Performans Testi Yapıldı

Hitman 3’ün Yeni Nesil Konsollarda Performans Testi Yapıldı

Hitman 3’ün yeni nesil konsollar olan PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarında performans testi yapıldı. Hitman 3’ün performans testinin detayları haberimizde.

IO Interactive tarafından geliştirilen yayınlanan Hitman serisinin ”World of Asssasination” üçlemesinin son oyunu olan Hitman 3, çıkışını gerçekleştirdi. Çıkışının ardından yeni nesil konsollar olan PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsolları için performans testi yapıldı. Özellikle performans testi denince akla gelen ilk isim olan Digital Foundry tarafından paylaşılan yeni videoda Hitman 3’ün yeni nesil konsollardaki performansına göz atıyoruz.

Xbox Series X 4K’da Daha Mı Avantajlı?

İlk olarak konsolların çözünürlük ayarlarına baktığımızda Xbox Series S’in kullandığı 1920×1080 çözünürlüğü dışında PlayStation 5 ve Xbox Series X  konsollarında 3840×2160 yani 4K çözünürlük görmekteyiz. Konsollar 60 FPS hedeflediği için Xbox Series S’in 1080p çözünürlük vermesi oldukça doğal. Dokulara baktığımızda Xbox Series S yüksek kalitede açarken; PlayStation 5 ve Xbox Series X oyunu Ultra doku ayarlarında oynatıyor.

Gölge ayarları konusunda ise 4K çözünürlükte Xbox Series X daha avantajlı olarak karşmıza çıkıyor. Hatta videonun kapak fotoğrafında da 4K çözünürlükte avantaj denilen PlayStation 5’in 4K’da gölgeleri orta ayara çekmesi. Xbox Series X 4K çözünürlükte ne dokudan ne de gölge ayarlarından taviz veriyor. Xbox Series S ise düşük gölge ayarlarında oyunu 60 FPS oynatabiliyor.

Mendoza, Arjantin bölümünde ise beklenmedik bir performans düşüşü görülüyor. Bu her ne kadar çok mühim olmasa da PlayStation 5 sabit 60 FPS’yi verebilirken bu bölümün bazı kısımlarında Xbox konsollarının 50-60 FPS arası bir dengesizlik sergilediği görülüyor. Yükleme süreleri konusunda ise PlayStation 5’in çok küçük bir farkla daha önde olduğunu görmekteyiz.

Siz performans testi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni nesil konsolların performansını nasıl buldunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir