Anasayfa > Oyun Haberleri > Horizon Forbidden West Oynanış Videosu Yayımlandı

Horizon Forbidden West Oynanış Videosu Yayımlandı

Horizon Forbidden West oynanış videosu PlayStation’un resmi YouTube kanalında yayımlandı. Çıkış tarihi duyurusu ise canlı yayında yer almadı. 

27 Mayıs akşamı yapılan PlayStation State of Play canlı yayınında Horizon Zero Dawn’un devam oyunu görücüye çıktı. Bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen oyun, Aloy’u ve oyuncuları yepyeni bir maceraya götürecek. Horizon Forbidden West PlayStation 4 ve PlayStation 5 için çıkış yapacak.

Yirmi dakika süren yayında heyecanla beklenen devam oyunun oynanış görüntüleri yer aldı. Yeni nesil konsol teknolojilerine uygun canlı grafikler, daha çetin makineler ve ilk oyunda bulunmayan makine süren düşmanlar oynanış videosunda dikkat çeken noktalar oldu. Animasyonlardaki akıcılığın yanı sıra tırmanabilen makineler de videoda yer aldı.

Yirmi dakikalık videoyu aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Horizon Forbidden West oyunculara daha geliştirilebilir silahlar ve yakın dövüşte avantaj sağlayacak ekipmanlar da sunacak. State of Play görüntülerinde Aloy’un bir grappling hook kullandığı görülüyor. Bunun yanı sıra artık ana karakterimiz bir glider kullanabilecek ve ilk oyundakine kıyasla daha büyük makineler sürebilecek.

Oynanış fragmanını en can alıcı noktası ise boss dövüşü oldu. Aloy, yağmacıların kullandığı devasa bir makineye karşı mücadele verirken, State of Play izleyicilerini heyecanlandırmayı büyük oranda başardı. Düşmanların yönettiği fil şeklindeki makine ise şekli itibarıyla Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki Mumakil’i hatırlatıyor.

Devam oyunu makinelerin ilk oyuna nazaran geliştirilmiş açık dünya mekanikleri ve zenginleştirilmiş oynanış unsurları ile gelecek. İlk oyundan hatırladığımız Erend karakteri de görücüye çıkan bölümde yer aldı. Horizon Forbidden West PlayStation 5 oynanış videosundan sonra geliştirici ekipte yer alan Ben McCaw, devam oyununu dünyası hakkında açıklamalarda bulundu.

“Makineler tek düşmanınız olmayacak. Tüm diyarı zehirleyen virüse karşı Aloy büyük mücadeleler verecek. Tanakh kabilesinin makine süren askerleri de düşmanlarınız arasında yer alacak. Hem suda hem de karada hareket edebilen makineler de yeni oyunda karşınıza çıkacak.”

Horizon Forbidden West çıkış tarihi canlı yayında maalesef duyurulmadı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir