Anasayfa > Oyun Haberleri > Horizon: Forbidden West, Son Geliştirme Aşamasına Giriyor

Horizon: Forbidden West, Son Geliştirme Aşamasına Giriyor

Horizon: Forbidden West oyununun Beta süreci bitti. Ayrıca, God of War ve Ratchet & Clank: Rift Apart gibi geniş çaplı PS5 oyunlarında da gelişmeler yaşandı.

Horizon: Forbidden West’in Geliştirme Süreciyle İlgili Açıklama Yapıldı

Sony Interactive Entertainment ve Guerilla Games işbirliğiyle geliştirilen oyun Horizon: Forbidden West için net bir çıkış tarihi açıklanmadı. Horizon için 2021 senesinin hedeflendiği sahip olduğumuz bir bilgiydi fakat geliştirici ekip oyunun yayınlanma tarihi hakkında ertelemelerin gelebileceğini söylemişti. Guerilla Games Horizon: Forbidden West için bir açıklama yaptı, yaptıkları açıklamada ise oyunun beta sürecinin bittiğinden ve geliştirme sürecinin final aşamasına başlandığından bahsetti. Bu açıklamayla beraber oyunun erteleme alma olasılığı önemli ölçüde düştü fakat oyunun final aşaması yine de 2022 yılına sarkabilir.

Guerilla Games, Horizon: Forbidden West’in final aşamasında oyunun hatalardan ayıklanması, optimizasyon ve yeni içerikler eklemekle uğraşıyor. Geliştiricilerin öngördüğü 2021 senesi içerisinde oyunu yayınlamaları için önlerinde 6 ay daha var. Horizon: Forbidden West’e ne zaman kavuşacağımızın geliştirici takımın bu altı ay içerisindeki performansına bağlı olarak değişeceğini düşünüyoruz.

Yeni God of War Oyunundan Üzücü Bir Haber Geldi

Horizon: Forbidden West için henüz bir erteleme haberi almazken erteleme haberi God of War cephesinden geldi. Oyunun 2022 senesine ertelenmesi haberi oyuncuları üzdü. Ertelenme üzerine sinirlenen gruplar oldu. bazı gruplar erteleme haberi yapan geliştiricilere hakaret ve tehditler savurmaya başladı, bazı gruplar ise geliştiricilerin arkasında durdu. Tepkiler üzerine oyunun yönetmeni Cory Barlog, Twitter resmi hesabından açıklama yaparak sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirtti. Bu açıklama nefret söylemlerini Cory Barlog’a yönlendirdi.

Ratchet & Clank: Rift Apart Ön İndirmeye Açıldı

Geniş çaplı PS5 oyunlarımız içerisinde son gelişme Ratchet & Clank adlı oyuna ait. Bu oyunu PS5 üzerinden ön sipariş verdiyseniz şimdiden ön indirme işlemine başlayabilirsiniz. Ratchet & Clank: Rift Apart’ın kaliteli görünüşüne rağmen oyunun 33 GB büyüklüğündeki boyutu görenleri şaşırttı, bu da demek oluyor ki PlayStation 5 konsolunun sıkıştırma teknolojisi iyice kullanılmaya başlandı. Artık oyun boyutları yükselmek yerine düşecek gibi görünüyor.

Hakkında Baran Dilli

Küçüklükten beri teknoloji ve oyunlara meraklı. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir