Anasayfa > Oyun Haberleri > Horizon Zero Dawn: Yeni Yamayla Çocuk Kalmaya Son!

Horizon Zero Dawn: Yeni Yamayla Çocuk Kalmaya Son!

PlayStation 4’e çıkış yapan ve geçtiğimiz haftalarda da bilgisayarlara gelen Horizon Zero Dawn, oyuncular tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Kıyamet sonrası bir dünyada, robot dinozorlara karşı bir mücadeleye giren Aloy’un hikayesini anlatan oyunda, ilginç bir hatayla karşılaşıldı.

Horizon Zero Dawn

Hata, geçtiğimiz haftalarda ashrashrashr isimli bir Reddit kullanıcısının başına geldi. Oyunu oynarken Aloy’un çocukluk halinden çıkıp genç olduğu ara sahnenin düzgün bir şekilde tamamlanamaması yüzünden Aloy, oyunda çocuk olarak kalıyor. Bu ilginç hatadan sonra ashrashrashr çocuk Aloy’la etrafta bir süre koşuştuktan sonra pes edip oyunun tam çözümüne bakmak zorunda kalmış. Aşağıdaki bağlantıdan konu başlığını görebilir ve tıklayarak Reddit sayfasına gidebilirsiniz.

I crashed during the cutscene where Aloy grows up, so apparently the game thought she never hit puberty. I ran around as kid Aloy for 15 minutes in vain and only found out after I gave up and watched a walkthrough on youtube.
byu/ashrashrashr inhorizon

Bu ilginç ve kimilerine göre de bir hayli komik olan bu hatanın, getirilen 1.03 yamasıyla düzeltilmesi planlanıyor. Bu hatanın aslı sebebi ise Aloy’un çocukluk halinden çıkıp genç birisine dönüşünü gösteren ara sahnenin crash yemesi. Sahne olması gerektiği şekilde tamamlanamayınca oyun sizin genç halinize dönüşmenize izin vermiyor ve oyunun geri kalanını çocuk olarak oynamak zorunda kalıyorsunuz.

RTX 3000 Destekli Cyberpunk 2077 Görüntüleri Baş Döndürüyor

Tabi getirilen yama sadece bu hatayla sınırlı değil. Oyunun Steam’a çıkmasının ardından alacağı üçüncü yamayla aşağıdaki durumların da düzenlenmesi ve iyileştirilmesi hedefleniyor:

  • Zamanla birikip performans kayoplarına sebep olabilecek GPU sızıntıları düzenlendi.
  • Hatalı bellek ayrılmasından dolayı daha açılırken oyunun çökmesine sebep olan bir hata giderildi.
  • Bazı oyuncuların çocuk olarak kalması ve yetişkin Aloy’a geçemmesine sebep olan bir hata giderildi.
  • 4K çözünürlükte uygun görüntülenememsi sorunu düzeltildi.
  • Frozen Wilds isimli bölgedeki grafik deformasyonları düzeltildi.
  • FPS kilidi geliştirilerek daha düzgün çalışan bir hale getirildi.

Bunlar getirilen iyileştirmelerden bazılarıydı. Horizon Zero Dawn Steam sayfasına gitmek ve oyuna göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir