Anasayfa > Oyun Haberleri > İçişleri Bakanlığından Coronavirüs Genelgesi: Ülkede Hayat Duruyor!

İçişleri Bakanlığından Coronavirüs Genelgesi: Ülkede Hayat Duruyor!

Coronavirüs hayatımızı adeta durdurmaya devam ediyor. Ülkemize girdiği günden beri pek çoğumuzu evlerimize kilitleyen virüs, şimdi de sosyal hayatı durma noktasına getiriyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ildeki valiliklere gönderilen genelgeye göre ülkemizde pek çok aktivite yapılmaz hale gelecek. 

Nereler Kapanacak?

İçişleri Bakanlığının “Coronavirus Tedbirleri” adıyla gönderdiği genelgeye göre;  tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16 Mart saat 24.00 itibariyle durdurulacak. 81 İl Valiliğine gönderilen bu genelgeye bakacak olursak; spordan tutun da arkadaşlarla iki çay içmenin, sinema keyfinden, internet kafede rekabetçi oyunlar oynamanın bile imkansız olacağı zamanlara giriyoruz.

İnternet Kafeler de Kapanıyor

Evet burada bizi kalbimizden vuran nokta internet kafeler oldu. Bu da demek oluyor ki arkadaşlarla birkaç el LoL, CS falan atamayacağız bir süre. Oyun dünyasına darbe üstüne darbe vuran bu virüsün bu noktalara geleceğini tahmin bile edemezdik.

Gamerlar Alışkın

Evet, sonunda biz asosyal gamerların da yüzü gülecekmiş gibi görünüyor. Evden çıkmak istemediğimiz zamanlarda bizleri yadırgayan büyüklerimiz şimdi bizlerle birlikte eve tıkılıp kalacaklar. Bu durum her ne kadar sevindirici gözükse de umarız en kısa zamanda bu lanet virüs hayatımızdan def olur ve bizler de normal hayatımıza döneriz.

O zamana değin herkesi gamer olmaya davet ediyoruz! 

Genelge 16 Mart saat 00:00 itibariyle geçerli olacak.

 

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir