Anasayfa > Oyun Haberleri > Ikenfell Çıktı: Gelsin Büyüler Gitsin JRPG

Ikenfell Çıktı: Gelsin Büyüler Gitsin JRPG

Ikenfell çıktı! Başarılı Kickstarter kampanyasının ardından güçlü ortaklarla ilerleyen takım bize büyülü bir JRPG macerası vaadediyor.

Ikenfell 2018’de başarılı olan Kickstar kampanyasını sonlandırmış ve 60.000’in üzerinde Kanada doları toplamayı başarmıştı. O zamandan bu zamana oyunun akıbetiyle ilgili ufak güncellemeler alınsa da, orjinal olarak belirlenen çıkış tarihi olan 2018’e yetişemeyeceği aşikar olmuştu. Neyse ki, geliştirici Happy Ray Games, oyunlarından vazgeçmemiş. Ikenfell sonunda çıktı!

JRPG Türü Ülkemizde Neden Rağbet Görmüyor?

Ikenfeel, bir büyü okulundaki öğrencilerin arasında geçen olayları konu eden bir JRPG. JRPG türü ülkemizde popüler olmamasına karşın, sadık bir kitlesi var (kitle=ben ve Harun Refik Çiftçi). Oyunda JRPG’lerden alışkın olduğumuz turn-based combat ve taktiksel dövüşler mevcut. Oyun müziklerini üstlenen Steven Universe de oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, oyun özellikleri listelenirken, oyunda her yerde kediler olduğu özellikle belirtilmiş. Bu da kedi obsesyonu olan JRPG hayranlarını memnun etmek için oldukça önemli.

Oyun, retro stil JRPG’lerin bir avantajı olarak, en yeni teknolojilere sahip olmayan bilgisayarlarda da rahatça oynanabilir. Oyunun sistem gereksinimleri şu şekilde:

Minimum:

    • İşletim Sistemi: Windows 7 ve sonrası
    • İşlemci: Intel Core i5
    • Hafıza: 2 GB RAM
    • Grafikler: Intel Iris 6100
    • Depolama: 1 GB available space

Evet, Ikenfell çıktı. Artık bize düşen yepyeni bir JRPG’nin sıcaklığıyla haftasonu planlarımızı iptal etmek! Oyun Steam‘de %10 çıkış indirimiyle 28,80 TL‘ye satın alınabilir.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir