Anasayfa > Oyun Haberleri > İlk İki Metal Gear Solid Oyunu PC’ye Gelebilir!

İlk İki Metal Gear Solid Oyunu PC’ye Gelebilir!

Seriye bağlı son oyunu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’in 2015’deki çıkışının ardından bir durgunluk sürecine giren MGS, hayranlarını uzun süre merakta bırakmıştı. Kojima’nın ayrılmasının ardından 2018’de çıkan Metal Gear Survive ile bir umut ışığı doğsa da oyun hayranlar arasında büyük bir başarı yakalayamamıştı. Fakat yeni çıkan söylentiler hala sabırla beklemeye değer olabilecek gibi duruyor.

Metal Gear Solid

Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesi sitesinin derecelendirmelerine göre orijinal, MSX platformunda çıkışını yapmış Metal Gear ile birlikte Metal Gear Solid ve Metal Gear Solid 2: Substance PC’ye gelecek. İlk defa PC‘ye gelmiş olmayacak olmalarına rağmen şuan almak mümkün olmadığı için tekrar dönmeleri bütün hayranların istediği şeylerden biri. Ayrıca remake konusu Konami arasında ilk defa geçmiyor. 2013’de Kojima remake için stüdyo aradığını ve yeni oyunda MGSV:TPP‘de kullandıkları Fox Engine‘i kullanmayı istediğini söylemişti. Fakat bu isteği gerçekleşemeden Kojima, Konami ile yollarını ayırmıştı.

Metal Gear Solid ile dönen dedikodulardan bir diğeri de PS5 Exclusive olarak büyük bir remake ile döneceği. RedGamingTech YouTube kanalının kaynağına göre remake, konsollarda sadece PS5 için dönerken ayrıca PC‘ye de gelecek. Ayrıca kaynağa göre MGS 2, 3 ve 4 HD remaster alacak. Yani ne yazık ki remake alması beklenen ilk MGS kadar sevgi görmeyecekler. Fakat Konami‘nin uzun sessizliğinin ardından HD remaster haberinin bile hayranları heyecanlandırmaya yeteceğinden eminiz.

Metal Gear Solid

MGS dışında Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Komitesi‘nin derecelendirdiği bir diğer seri ise Konami Collector’s Series: Castlevania and Contra. 2002’de yayınlanan koleksiyon Castlevania, Castlevania 2: Simon’s Quest, ve Castlevania 3: Dracula’s Curse oyunlarıyla, Contra ve Super C oyunlarını içeriyor. Dedikoduların doğruluğu hakkında şüpheler olsa da Metal Gear Solid‘in yeni grafiklerle eski şanına kavuşabilmesini sağlamak Konami için de iyi bir seçim olacaktır.

 

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir