Anasayfa > Oyun Haberleri > İlk “Reçeteli Oyun” FDA Onayını Aldı!

İlk “Reçeteli Oyun” FDA Onayını Aldı!

Akili Interactive’in oyunu artık reçete ile yazılabiliyor. Endeavor FDA onayı sayesinde reçete ile ilaç olarak yazılabilecek.

Akili Interactive‘in geliştiriciliğini yaptığı Endeavor, FDA (U.S. Food and Drug Administration) yani Amerikan Gıda ve İlaç İdaresinden aldığı onay sayesinde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan bireylere reçete ile ilaç olarak yazılabilecek.

Terapi amaçlı geliştirilen oyun öyle devrim niteliğinde mekaniklere ve göz alıcı grafiklere sahip değil. Zaten oyunun amacı da bu değil. Oyunun asıl amacı DEHB yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna sahip 8-12 yaş aralığındaki çocuklara reçete ile verilebilecek. Reçetelerde EndeavorRX olarak yazılacak oyun şu anlık iPhone ve iPad platformlarında yani IOS işletim sisteminde oynanabilir durumda ve yalnızca Amerika Birleşik Devletlerinde kullanıma açık.

Ancak tüm bu gelişmelerin yanında şöyle bir durum da mevcut. Oyun 6 aylık bir test dönemi sonucunda FDA onayını aldı fakat şu anlık sadece DEHB sahibi çocuklara yönelik ilaç tedavisinin yanında bir destekleyici rolünde kullanılabilecek. Yani ilaç tedavisinin yerine geçebilmesi gibi bir durum maalesef ki yok.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir