Anasayfa > Oyun Haberleri > İptal Edilen Duke Nukem Begins’in Fragmanı Yayımlandı

İptal Edilen Duke Nukem Begins’in Fragmanı Yayımlandı

İptal edilen Duke Nukem Begins’in tam fragmanı, oyunun gelişitirici ekibindeki animatör sayesinde yayımlandı. 

Oyun bir üçüncü kişili aksiyon oyunuydu ve geliştirme sürecine 2007 senesinde başlanmıştı ancak 2009 senesinde –Duke Nukem Forever‘ın çıkışından 2 sene önce- geliştirme süreci durdu. Oyun Gearbox‘ın lisansına sahip ilk oyun olacaktı ki sıkıntı da bu isimden ötürü oluşmuştu. Aynı ön isme sahip Forever ve Begins oyunlarının hakları 3D Realms‘ten Gearbox‘a geçti fakat seriyle alakalı legal sıkıntılardan ötürü Begins‘in geliştirme süreci 2009 senesinde durduruldu. Bu olayların üzerinden 10 yıldan fazla süre geçti ve ekipte yer alan animatör Gregor Punchatz, oyunun fragmanını bugün yayımladı.

https://www.youtube.com/watch?v=XiZHM1CLVy8

Fragman tam bir oynanış fragmanı değil. Buna rağmen bize oyunun nasıl olacağı konusunda belli fikirler veriyor. Max Payne‘i aklımıza getiren oynanış mekanikleri ise gözümüzden kaçmadı. Fragmanda oyunun aksiyon dozunun hiç düşmeyeceği hatta sürekli artışta bulunacağı gözüküyor. Tabanca, pompalı tüfek, roketatar ve hatta yakın dövüş silahı olacak öldürdüğünüz rakiplerin kolunu kullanabilecektik. Oyunda slow-motion çoklu öldürmeler ve arabaların üstünde fazla derecede mobil düşmanlara karşı zorlu mücadelelerde bulunmak ise vadedeceklerinin sadece ufak bir kısmı gibi duruyor. Çünkü fragmanın sonlarına yaklaşık bir şehir kadar olan canavarı roketatar atışlarımızla defetmeye çalışıyor ana karakterimiz. Aynı zamanda fragman içerisinde kendisi bize co-op hizmetinin olacağını da gösteriyor. Dört veya daha az kişiyle birlikte aynı maceraları yaşayabilecektiniz lâkin oyunun geliştirme süreci yaklaşık 12 sene önce askıya alındı.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir