Anasayfa > Oyun Haberleri > Japon Bağımsız Oyun Festivali BitSummit Gaiden Bu Haftasonu Yapılacak

Japon Bağımsız Oyun Festivali BitSummit Gaiden Bu Haftasonu Yapılacak

Japonya’nın en önemli bağımsız oyun etkinliği olan Bitsummit Gaiden bu haftasonu yapılacak. 75 oyunun sergileneceği festivalin detayları haberimizde.

BitSummit Gaiden da bu sene Covid-19 nedeniyle iptal edilen etkinlikler listesine katıldı. Ancak etkinlik dijital olarak yapılacak. Japonya’nın en önemli bağımsız oyun etkinliği olan festival her sene oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Bu sene etkinlik dijital olarak yapılacak olsa da, sergilenecek oyunların geçen senelerden aşağı kalır yanı yok. Festival geleneksel olarak Mayıs ayında Japonya’nın Kyoto bölgesinde yapılıyor.

Festival bu sene çoğu Japon yapımı olmak üzere 75’ten fazla bağımsız oyuna ev sahipliği yapacak. Festivalde öne çıkması beklenen oyunlar ise Boyfriend Dungeon, Neversong, Fight Crab, ve Chicory: A Colorful Tale. Festivalde sergilenecek olan oyunlar, kendisi de bir takım ada olan Japonya gibi, beş ayrı adaya bölünmüş durumda. BitKaiju, BitRobots, BitRangers, BitSamurai ve BitRiders adalarına bölünmüş olan oyunlar internet üzerinden incelenebilecek.

BitSummit Gaiden internet sitesi üzerinden etkinliğin dijital olarak nasıl takip edilebileceği de açıklandı. Ana sahne etkinliği canlı yayınla gösterilecek. Etkinliğin ilginç bir tarafı ise, festivallerdeki booth sistemini Discord‘a taşımış olmaları. Her booth Discord üzerinden ziyaret edilebilecek. Etkinliğin kendisini ise Twitch üzerinden izlemek mümkün olacak.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir