Anasayfa > Blog > Kitlenizin İlgisini Çekebilecek 7 Video Pazarlama Türü

Kitlenizin İlgisini Çekebilecek 7 Video Pazarlama Türü

Video içeriğinin etkisi büyüktür ve gözleri kamaştırır. Peki aktarmak istediğiniz mesaj için hangi tür doğrudur?

En son ne zaman çevrimiçi bir video izlediniz? İnsanların yüzde 55’i her gün çevrimiçi video izliyor ve bu yüzde artmaya devam ediyor. Araştırmalar, izleyicilerin bir videoda verilen bir mesajın %95’ini, metin olarak okunduğunda ise yalnızca %10’unun aklında tuttuklarını gösteriyor.

Çevrimiçi ortam o kadar hızlı büyüyor ki, Cisco’nun tahmin ettiği bir rapora göre 2022 yılına kadar küresel internet trafiğinin yüzde 82’i video olacak. Ve artık sadece eğlence için oluşturulmuş videolarla yer almıyor. Aynı zamanda, içerik stratejilerinin bir parçası olarak dahil olmak üzere işletmelerle birlikte bir kuruluşun dijital pazarlama karışımının giderek ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Wyzowl tarafından yapılan bir ankette, video kullanan pazarlamacıların yüzde 92’si, videonun pazarlama ve iletişim stratejilerinin önemli bir parçası olduğunu söylüyor.

Videolar neden bu kadar popüler?

Video çok yönlüdür ve içeriği çeşitli farklı şekillerde sunulabilir. İyi yapıldığında ilgi çekici, eğlenceli ve tüketmesi kolay, son derece etkili bir iletişim yolu.

Video her zaman büyük bütçelerle ilgili değildir, ancak önemli nokta en alakalı video içeriği türünü düşünmeden önce hedef kitlenizi, iletmeye çalıştığınız mesajı ve sonuçlarını anlamaktır.

Bunu yaptıktan sonra, iletmeye çalıştığınız mesaja ve izleyicinizin ondan ne almasını istediğinize bağlı olarak videonuzun alabileceği çeşitli farklı biçimler vardır. İşte en popüler video formatlarından bazıları, bunların nerede kullanılacağı ve neden işe yaradıkları.

 

1. Reklam/kampanyalar

Yıllar boyunca çok fazla harika pazarlama kampanyası gerçekleştirildi. Neyse ki en iyi TV reklamlarından bazılarının küratörlüğünü yapan birçok harika kaynak var.

Bir TV kampanyası her zaman reklamcılığın zirvesi olarak görüldü, ancak yalnızca büyük bütçeleri olanlar için. Bu artık geçerli değil. İyi bir fikir büyük bir bütçe gerektirmez ve dağıtılacak çok sayıda kanalla hedef kitlenizi bulmak her zamankinden daha kolay.

Örneğin Facebook video reklamları oluşturup yayınladığınızda, mesajınız hızlıca yayabilirsiniz. InVideo, tam da bunun için mükemmel video reklamı oluşturmanızda ihtiyacınız olan her şeyi size sağlar. Bireysel müşterileri, toplulukları ve işletmeleri benzer şekilde hedefleyebilirsiniz. Kişisel ilgi alanları, konum, web sitesi ziyaretleri vb. gibi farklı metriklerden bile yararlanabilirsiniz.

2. İçerik serisi

Son zamanlardaki bir video pazarlama trendi, markaların en sevdiğimiz TV şovlarıyla aynı teknikleri kullanarak kendi ilgi çekici içerik web dizilerini oluşturduğunu görüyor. Bu sevimli karakterler, bir hikaye akışı ve markanın içeriğe ikincil olduğu bir çizgi anlatımı içinde. Bu daha az kesintiye neden olur ve müşteriler ile markalar arasındaki ilişkideki değişime yönelir.

3. Nasıl yapılır videoları

nasıl yapılır videoları
Hepimiz aynı yoldan geçtik. Nasıl yapabilirim? Nasıl değiştiririm? Bir sorun çıkıyor ve cevabı almak için internete dönüyoruz. İnsanların yaklaşık yüzde 65’i bir şeyi düzeltmelerine yardımcı olmak için YouTube’u kullanıyor ve yüzde 54’ü bir sorunu çözmelerine yardımcı olmak için kullanıyor. Ve bu soruyu yanıtlayan sizin markanızsa, marka duyarlılığını önemli ölçüde iyileştirecektir.

Video stratejinizi planlarken, işletmenizin hedef kitlenizin günlük yaşamlarında oynayabileceği rolü düşünün. Tüketiciye sunduğunuz hizmetleri veya ürünleri daha iyi anlayın ve önemli anlarda önemli olun.

4. Ürün tanıtımları

HubSpot, müşterilerin yüzde 72’sinin video aracılığıyla bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmeyi tercih ettiğini bildiriyor, öyleyse neden ürününüzün avantajlarını bu şekilde sunmayasınız? Ayrıca artık pazarlama ekipleri tarafından ürün satmak için kullanılan bir numaralı içerik türüdür.
Zorlayıcı satış yaklaşımı olmadan, hedef kitlenize ürünün nasıl göründüğü veya çalıştığı konusunda tam bir görünürlük sağlar.

5. Kişiselleştirilmiş video

İçerik pazarlamasında kişiselleştirme yeni bir şey değildir ve çeşitli biçimler alabilir. Daha genelleştirilmiş bir sürüm, kitlenizin kişilere ve onlara sunduğunuz içeriğin onları anladığınızı hissettirmesine neden olur. Bu, etkileşimi artırır ve edinime yardımcı olur. Belirli müşterilere kişisel bir dokunuşun gerçekten bir etkisi var. Accenture’dan bir rapor, tüketicilerin yüzde 91’inin, ilgili teklifleri ve tavsiyeleri tanıyan, hatırlayan ve sağlayan markalardan alışveriş yapma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) aracından çıkarılmış olsa da, kişiselleştirilmiş bir deneyime sahip olmak, kendinizi değerli hissetmenizi sağlar ve sadakati artırır.

6. 360 derecelik video

360 derecelik video
360 derecelik video deneyimleri, sizi tamamen ana kaptırma yetenekleri nedeniyle giderek daha popüler hale geliyor. “Beni oraya götür” anını yaratarak, cihazınızın başından ayrılmadan kendinizi bir yere veya bir etkinliğe taşımanıza olanak tanır. Bu formatı deneyimlemenin en iyi yolu Google Cardboard veya Oculus Rift başlığı gibi bir cihaz kullanmak olsa da, Facebook 360, yalnızca bir akıllı telefon ve hareket gerektiren onu daha erişilebilir hale getiriyor.

7. Canlı video

Canlı video, bir etkinliği, sunumu veya gösterimi olabildiğince geniş bir kitleye ulaştırmak için harikadır. Çoğunlukla YouTube veya Facebook’ta barındırılan canlı video, bir topluluk duygusu yaratmanın harika bir yoludur ve aynı zamanda izleyicilerin örneğin sorular sorarak ve gerçek zamanlı olarak yanıtlar alarak etkileşim kurmasına olanak tanır. Ayrıca, izleyicileriniz onları seviyor. İzleyiciler, canlı video ile talep üzerine videoya göre 8,1 kata kadar daha uzun zaman harcıyor ve yüzde 82’si bir markanın canlı videosunu sosyal paylaşımlara tercih ediyor.

Hangi video formatının nerede kullanılması gerektiğini nasıl anlayacağım?

İlk olarak, içerik stratejinizi veya video içerik pazarlama planınızı gözden geçirin ve bazı önemli sorular sorun:

  • İçeriğin amacı nedir?
  • Kitleniz için çözmeye çalıştığınız sorun nedir?
  • Yeni müşterileri çekmekten mevcut müşterileri memnun etmeye kadar, pazarlama ve satış sürecinizde nereye düşüyor?
  • İzledikten sonra izleyicide nasıl bir etki bırakmak istiyorsunuz?
  • Nerede ve kime dağıtılacak?

Video, size yaratıcı, akılda kalıcı olma ve hedef kitlenize amaca yönelik içerik sağlama fırsatı veren, giderek daha güçlü bir ortamdır. Tüketicilerin %85’i markalardan daha fazla video içeriği görmek istiyor. Peki sizi durduran ne?

Hakkında Mehmet Bozkurt

13 yıldır oyun oynayan Mehmet Bozkurt aynı zamanda yazılım ve oyun geliştirme ile ilgileniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir