Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitch Marka Güvenliği Puanları İle Yayıncıları Zora Sokabilir

Twitch Marka Güvenliği Puanları İle Yayıncıları Zora Sokabilir

Twitch Marka Güvenliği Puanları isimli bir sistemi devreye sokmaya hazırlanıyor olabilir. İddialar doğruysa, yayıncılar zora girecek.

Popüler streaming platformu Twitch, API’sinde keşfedilen yeni bir özellikle önümüzdeki bir kaç gün hakkında konuşturacak gibi görünüyor. Bu durumu gündeme taşıyan kişi ise, Daylam Tayari isimli bir siber güvenlik öğrencisi oldu. Twitch API’sini kurcalarken Brand Safety Score (Marka Güvenliği Puanları) isimli bir özelliği keşfeden siber güvenlikçi, bulduklarını Twitter hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Peki, Twitch’in API’sine eklediği Marka Güvenliği Puanı ne? Twitch’in bu puanlama sistemini, reklam hedeflerini daha iyi belirleyebilmek için geliştirdiği anlaşılıyor. Puanlama, bir yayıncının, bir marka için ne kadar iyi bir seçim olduğunu hesaplıyor. Bunu yaparken kullandığı parametreler arasında yayıncının yaşı, banlanma geçmişleri, kanalın +18 olup olmadığı, ESRB derecesi, kanalın kullandığı  anahtar kelimeler ve Twitch’le olan ilişkisi gibi veriler bulunuyor.

IRL Ne Demek? Twitch Kısaltmaları ve Anlamları

Twitch konu ile ilgili olarak, PC Gamer sitesine açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, iddialara doğrudan cevap vermese de, şunları söyledi:

“İzleyeciler ve içerik üreticiler için Twitch deneyimini iyileştirmenin yollarını arıyoruz ve buna doğru reklamları doğru topluluklarla buluşturmak da dahil. Kullanıcı gizliliği Twitch’de çok önemli ve bu süreci rafine hale getirirken önceliklerimizden ödün vermeyeceğiz. Şu an başlatılmış bir şey yok, kişisel bir bilgi paylaşılmadı ve topluluğumuzu güncellemelerden haberdar edeceğiz.”

Bu yola giren ilk platform Twitch değil. Youtube da benzeri bir kararı daha önce almıştı. Kağıt üzerinde, bir markanın doğru kullanıcı ile buluşması için böyle bir sistem iyi görünebilir. Ancak bu sistemin uygulandığı diğer platformlarda, daha tepki çekici ya da tartışmaya açık içerik üreten kişilerin mağdur olduğu ve maddi kayba uğradıkları da biliniyor.

Twitch herhangi bir güncellemenin bloglarında yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir