Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Oyunda Ölen Oyuncuyu Gerçek Hayatta da ‘Öldüren’ VR Seti Geliştirdi

Oyunda Ölen Oyuncuyu Gerçek Hayatta da ‘Öldüren’ VR Seti Geliştirdi

Oculus VR kurucusu Palmer Luckey oyunda ölen oyuncuyu gerçek hayatta da “öldüren” bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdi.

Dünyaca ünlü anime serisi Sword Art Online oyuncuları NerveGear adlı bir ekipman aracılığıyla eşsiz bir oyun deneyimine davet ediyor. Anime serisinin resmettiği dünyada oyuncular NerveGear aracılığı ile Sword Art Online dünyasının gerçekçi Aincrad dünyasına dalıyor.

Fakat oyundan çıkış yapmak ve Aincrad dünyasını terk etmek oyuncuların hayatının sonlanmasına neden oluyor. Dolayısıyla oyuncuların NerveGear adlı sanal gerçeklik (VR) setini çıkarması mümkün değil.

Oculus VR’ın kurucusu Palmer Lucky ise Sword Art Online ile ilgili özel bir günü anmak için oyuncusunu gerçek hayatta da öldüren bir VR seti geliştirdi. OQPNVG adındaki sanal gerçeklik seti aynı zamanda bir Sword Art Online hayranı olan Luckey Palmer’ın yeni prototipi oldu.

NerveGear’ın bir benzerini tasarlamak isteyen geliştirici “şu anda hedeflediğim NerveGear olmaktan çok uzak” ifadelerini kullandı. Geliştirici “fakat şu anda takanı öldürme etkisine sahip, yani sanal gerçeklik gözlüğümün ölümcül tarafının nasıl çalışacağını çözdüm” ifadelerini sözlerine ekledi.

Fakat anime serisinde resmedilen gözlük oyuncunun beynine art arda ışınlar göndererek hayatını sonlandırabiliyor. Lucky tarafından geliştirilen VR seti ise üç adet patlayıcı ile bu işlevi yerine getiriyor. Resmi internet sitesi üzerinden gözlüğe dair paylaşımlar yapan Palmer Lucky anime serisine duyduğu hayranlığı da dile getirdi.

Dizinin karakterlerinin figürlerini taşıyan ve dizinin Oculus satışlarına da yardımcı olduğunu belirten Palmer, oynayanı öldüren VR seti üzerinde çalışacağını ve daha somut adımlar kaydetmeyi umduğunu belirtti.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir Yorum

  1. E bu Sword Art Online

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir