Anasayfa > Oyun Haberleri > League of Legends’a Yeni Raporlama Özelliği Gelebilir!

League of Legends’a Yeni Raporlama Özelliği Gelebilir!

Riot Games’in şu anda 10. sezonunu geçiren oyunu League of Legends seçim ekranında raporlama özelliğiyle karışımıza gelebilir. 

10 senedir gerek profesyonel arenası ve büyük etkinlikleri ile gerekse kendine has oyun tarzı ile karşımıza çıkan League of Legends‘da en büyük sorunun oyunun sahip olduğu “community” yani “topluluk” olduğu uzun zamandır söyleniyordu. Oyun içerisindeki toxic olarak sayılabilecek oyuncuların verdiği zarar ise yadsınamaz gözüküyor. Bu durumun farkında olan Riot Games ise uzun zamandır raporlama sistemini geliştirmeye ve oyuncularının oyun zevkini iyi bir şekilde etkilemeye çalışmakta. Yeni gelişme de oyuncuyu rahatlatmaya yönelik gibi gözüküyor.

raporlama

 

League of Legends dizayn direktörü Andrei van Roon‘un Quick LoL Thoughts: Game-Ruining Behavior adlı yazısında yeni bir fikirden bahsediliyordu. Bu fikir toxic olarak nitelendirilebilecek oyuncunun daha şampiyon seçim ekranından tespit edilmesi ve raporlanabilmesi üzerine olacak. Bunun dışında oyuncuyu şampiyon seçim ekranında susturabileceksiniz. Yani sizi tabiri caizse flameleyen oyuncuyu şampiyon seçim ekranından tespit ederek oyun içinde size saldırmasını engelleyebileceksiniz. Tabii oyun sonunda da bu kişiyi raporlamayı da ihmal etmeden.

Bu gelişmeler daha test aşamasında ve North America yani Kuzey Amerika sunucusunda da belli bir süre denenecek. Bu deneme sürecinden sonra tüm sunuculara gelmesi de haberler arasında.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir