Anasayfa > Oyun Haberleri > League of Legends’ın Yeni Şampiyonu: Mahvolmuş Kral Viego

League of Legends’ın Yeni Şampiyonu: Mahvolmuş Kral Viego

League of Legends’ın yeni şampiyonunun, oyunun en gizemli isimlerinden biri olan Mahvolmuş Kral Viego olduğu ortaya çıktı.

League of Legends, 11. sezonuna bomba gibi bir haberle giriş yaptı. Oyunun belki de en gizemli isimlerinden biri olan Mahvolmuş Kral, Viego adıyla oynanabilir bir şampiyon olacak. Birkaç ay önce Mahvolmuş Kral: Bir League of Legends Hikayesi oyununun fragmanında görmüş olduğumuz şampiyon, League of Legends’a taşıyıcı bir ormancı karakteri olarak geliyor.

viego Viego Splash Art

Mahvolmuş Kral Viego’nun Yetenekleri

Pasif: Sovereign’s Domination

Viego bir şampiyonu katlettiğinde, ya da asist yaptığında, geçici olarak katledilen şampiyona musallat olur. Musallat olunan şampiyonun yeteneklerine (ulti hariç), eşyalarına ve saldırılarına hükmeder ve kendi ultisi olan Heartbreaker için bedava bir cast kazanır.

Viego bir şampiyona musallat olduğunda şampiyonlara doğru ilerlerken Hareket Hızı kazanır.

Q: Blade Of The Ruined King

Yetenek Pasifi: Viego’nun saldırıları, hedefin mevcut canının belirli bir yüzdesini ilave hasar olarak verir. Eğer Viego saldırdığı hedefe yakın zamanda bir yetenek isabet ettirdiyse, saldırı iki kez tetiklenir. İkinci tetiklenen saldırı, normal saldırı hasarı yerine hedefin canını çeker ancak yine de isabet etkileri uygular ve kritik vurabilir. Bu pasif Hükümdarın Hakimiyeti ile musallat halindeyken de tetiklenir.

Viego kılıcıyla ileriye doğru bir darbe uygular ve isabet eden her düşmana hasar verir.

W: Spectral Maw

Şampiyon odaklanır ve ileriye doğru atılarak çarptığı ilk düşmana bir sis patlaması uygulayarak sersemletir. Odaklanma süresi uzatılarak sersemletme süresi artırılabilir, ancak hasar ve atılma menzili değişmez.

E: Harrowed Path

Viego yakınındaki bir duvara kara sis yayar. Kara sisin içindeyken Viego Kamuflaj, Saldırı Hızı ve Hareket Hızı kazanır.

R: Heartbreaker

Viego içinde bulunduğu bedenden sıyrılarak ileriye doğru ışınlanır. Işınlandığı noktanın yakınındaki en düşük can yüzdesine sahip şampiyona saldırır, ve saldırdığı düşmanın eksik can yüzdesine göre hasar verir. Yeteneğin menzilindeki diğer şampiyonları geriye savurur.

Viego’nun Takımdaki Rolü

Bir oynanış videosu veya deneyimi olmadan tam bir şey söylemek zor, ancak şuanda gözüktüğü kadarıyla Viego ormancı rolünü üstlenecek bir taşıyıcı karakteri olacak. Gank yeteneği olan W’sunun odaklanma süresinin ne kadar fazla olduğunu göze alırsak, koridora başarılı bir giriş yapmak için Nidalee veya Elise gibi farklı patikalardan yol almak gerekiyor gibi. Bunun dışında Q yeteneği ve pasifinden düz vuruş odaklı, Master Yi tarzında bir eşyalandırma yolundan ilerlenecek gibi gözüküyor. Viego’nun ultisi ve pasifi ise takım savaşlarında ne kadar korkunç bir güç olabileceğinin kanıtı. Ultisinin her katletmeden sonra pasifinin tetiklenmesi sayesinde resetlendiğini ve her ultinin sizi düşmanın yanına ışınladığını göze alırsak, Viego’nun beşte beş atma potansiyeli yüksek olan bir taşıyıcı şampiyon olduğunu söyleyebiliriz. Kısacası Viego farm odaklı, düz vuruş bazlı ve oyunun geç safhasında kendini gösterecek olan bir hiper-taşıyıcı potansiyeline sahip bir ormancı şampiyonu olacağa benziyor.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir Yorum

  1. Bence yazar çok taş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir