Anasayfa > Blog > LoL İsim Değiştirme – League of Legends’ta Nick Nasıl Değiştirilir?

LoL İsim Değiştirme – League of Legends’ta Nick Nasıl Değiştirilir?

Riot Games’in 2009’da piyasaya sürüp oyuncuların beğenisini kazandığı oyunda LoL isim değiştirme işlemi nasıl yapılır?

League of Legends 2009 senesinde piyasaya sürülen ve son on yıla damga vurmuş oyunlardan biri olarak karşımıza çıktı. Gerek profesyonel arenası gerekse rekabete dayalı dereceli sistemi ile bu duruma ulaşmış ve popülerliğini günümüzde de üstüne koyarak sürdürmekte. Şu an 10. sezonunun sonlarını yaşayan Riot Games‘in popüler oyunu güncelliğini korumakta.

Moba Nedir?

Hepinizi bildiği üzere oyunlarda kendi ismimizi kullanmak zorunda değiliz. Yani oyuna kimlikte yazan isminiz ile kayıt olmak ve bununla oynamak gibi bir zorunluluğunuz yok. Bu sebepten ötürü oyunlarda kullanıcı adı -bilinen adı ile nickname- seçmeniz gerekir. Bu seçtiğiniz kullanıcı adı ile oyununuzu oynar ve o evrende seçtiğiniz isimle tanınırsınız. İsterseniz bu isim Rafadan Yumurta olabilir isterseniz de Frederick the Great olabilir tamamen sizin seçiminize kalmış. Ancak oyuncular kullandıkları nickname’den belli bir süreden sonra sıkılabilirler veya daha güzel bir kullanıcı adıyla oynamak isteyebilirler. Bunu League of Legends‘ta yaşayanlar için Riot Games güzel bir çözüm belirlemiş ve sunmuş. Şimdi bu işlemi anlatalım.

lol isim değiştirme

LoL isim değiştirme işlemi

Oyunda kullanıcı adınızı değiştirmeniz için bir yol ancak iki farklı gereklilik mevcut. İsterseniz biraz uğraşıp istemcideki “Ganimet” kısmından biriktirdiğiniz Mavi Öz ile değiştirebilirsiniz. Eğer ki acil bir değişime ihtiyacınız var ise bu işlemi satın almanız gereken Riot Puanı ile yapabilirsiniz. Tüm bunlardan bağımsız LoL nick değiştirme işlemi için yapmanız gerekenler şunlar:

  • İstemcideki Mağaza bölümüne girin ve sağ üstteki Hesap kısmına tıklayın.
  • Bu kısıma girdiğinizde karşınıza çıkacaklar arasında Sihirdar Adı Değişimi adlı seçeneğe gelin.
  • 13900 Mavi Öz veya 1300 Riot Puanı ödeyerek işleminizi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşın.
  • Karşınıza çıkan panelde İstenen Ad kısmına tercih edeceğiniz kullanıcı adını yazın ve Adı Kontrol Et seçeneğini seçin.
  • Eğer seçtiğiniz nickname kullanılabilir ise yeşil bir buton yanında “Tebrikler, istediğin ad kullanılabilir!” yazısı çıkacaktır.
  • Yeşil yazı ile karşılaştıktan sonra MÖ veya RP ile ödemenizi yapın ve size söyleneceği gibi oyunu yeniden başlatın.

Tüm bunları yaparak LoL nick değiştirme işlemini tamamlamış olacaksınız. Bundan sonra da seçtiğiniz isim ile Vadi‘de yeni maceralara yelken açabilirsiniz.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir