Anasayfa > Oyun Haberleri > Loop Hero, 4 Mart’ta Roguelike Severlerle Buluşuyor

Loop Hero, 4 Mart’ta Roguelike Severlerle Buluşuyor

Roguelike oyunların önde gelen yapımcılarından Devover Digital’ın yeni oyunu Loop Hero, 4 Mart’ta Steam Market’te çıkıyor.

Enter (ve Exit) the Gungeon, Hotline Miami ve Serious Sam gibi oyun dünyasında klasikleşmiş birçok oyuna imza atmış Devolver Digital, Loop Hero adlı yeni oyunuyla yine bir Roguelike macerası ile 4 Mart’ta bizleri bekliyor. Oyunun görüntüleri Devolver Digital’dan alışmış olduğumuz pixel-art tarzında, ancak bu sefer çok daha nostaljik, neredeyse bir Nintendo Gameboy konsolu grafiklerine sahip.

Loop Hero’nun dün düşen çıkış tarihi fragmanıyla beraber oynanabilir demosu da Steam Market’e düştü. Oyunun oynayış tarzı ise alışageldiğimiz yüksek tansiyonlu aksiyon roguelike oyunları gibi değil, strateji bazlı bir oyun. Dairesel bir patikada dolaşan karakterinizin karşısına gittikçe zorlaşan düşmanlar çıkıyor, ve her bir tur tamamlandığında düşmanların seviyesi ve çıkma şansları artıyor. Oyunda sizin yönettiğiniz herhangi bir savaş mekaniği yok, bir düşmanla karşılaştığınızda ikisi de otomatik olarak birbirine saldırıyor ve birisi ölene kadar savaşmaya devam ediyorlar. Bu yüzden de karşınıza çıkacak düşmanları düşünüp önceden hazırlık yapmanız gerekiyor.

loop hero Loop Hero Oyun İçi Görüntü

Oyunun en yaratıcı kısmı ise karakterinizi nasıl güçlendirdiğiniz. Oyunun konusuna göre Dünya’ya inen güçlü bir Lich büyücü yeryüzünü mutlak bir karanlığa gömüyor ve yer ve zaman kavramı neredeyse yok oluyor. Karakterinizle de bu boşluğun hükmettiği Dünya’ya nispeten de olsa bir denge getirmeye ve bu güçlü Lich’i yenmeye çalışıyorsunuz. Bunun karakter güçlendirme ile ne alakası var derseniz, şöyle açıklayalım. Oyunun size verdiği kalkan, kılıç, balta gibi eşyaların dışında bir de “kartlar” var. Bu kartlar genellikle dağ, çayır, orman gibi bir doğa oluşumunu gösteriyor. Yürüdüğünüz patikaya bu doğa oluşumlarını belirli şekillerde yerleştirerek karakterinize ekstra can, saldırı hızı, saldırı gücü gibi özellikler kazandırıyorsunuz ve karanlığın hükmettiği Dünya’nın dengesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Konuyla bağdaşan ve aynı zamanda orijinal ve yaratıcı olan bu fikir Loop Hero’nun demosunu oynayanların en sevdiği özelliklerden biri.

Metro: Last Light ve For The King Epic Store’da Ücretsiz Oldu

Yaklaşık 3 hafta sonra çıkacak olmasına rağmen, sadece demosuyla bile roguelike severler tarafından çok sevilen Loop Hero, klasiklerin arasına girme potansiyeli olan gerçekten de kaliteli bir oyun. Eğer bu tür oyunlara ilginiz varsa, Steam Market’te bedava demosunu oynamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir