Anasayfa > Oyun Haberleri > Maid of Sker Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak

Maid of Sker Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak

Ekim ayında çıkması beklenen Maid of Sker, Türkçe dil desteğiyle piyasaya sürülecek. Oyunda Türkçe altyazı ve arayüz yer alacak.

2012’den beri The Complex, Late Shift gibi irili ufaklı projelerde yer almış İngiliz yapımcı Wales Interactive, İngiliz kültüründen ve mitolojisinden yola çıkarak bir korku oyunu hazırlıyor. Nasıl ki bizim “Van Gölü Canavarı”mız varsa, İngilizlerde de Sker Evi Hizmetçisi var. İlk defa 1872 yılında yazıya dökülen efsane, 18.yüzyılın sonlarında Galler‘in Glamorganshine kentinde kıyıya vurmuş çocuk cesetlerinden doğmuş.

Bu ürkütücü efsane bizzat yapımcıların kendi kültüründen ve efsanelerinden Galler etrafında şekilleniyor. Yani adamlar kendi kültürlerini tanıtmak istemiş bu oyunla. Grafikleri ve atmosferiyle dikkat çeken oyunun hikayesi ise özetle şu şekilde: Lanetli Sker Evi‘nde Thomas Evans adındaki bir müzisyenin sevdiği kadını arayışı. Peki oyun nasıl gözüküyor? Gelin fragmanını bir izleyelim.

Verdiğiniz kararlara göre farklı sonlara ulaşabildiğiniz oyunda herhangi bir silah bulunmuyor. Yani Outlast gibi “yürüme simülasyonu” oyunlardan, Maid of Sker. Kendisinin 3D ses sistemi ve 4K grafikleriyle sizi içine çekmekte hiç zorlanmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Korkuyu iliklerimize kadar hissedeceğimiz ve yeni efsanelerle tanışacağımız bir oyun olacakmış gibi duruyor. Oyunun Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platformlarına haziran ayında çıkacağını da belirtelim.

Maid of Sker

Gelelim haberin asıl konusuna: Türkçe dil desteği! Genelde oyunlar Türkçe dil desteği olmadan çıkar, bizi internetten yama arayışıyla uğraştırırdı. Ancak son dönemde Valorant gibi büyük çok oyunculu oyunlardan Maid of Sker gibi korku oyunlarına kadar birçok yerde Türkçe dil desteği görmeye başladık. İşte Maid of Sker‘ın Steam sayfasında da Türkçe altyazı ve arayüz ile geleceği belirtilmiş. Kim bilir belki de Türkçe artık her oyunda standart dil seçenekleri arasında gelecektir.

Maid of Sker Minimum Sistem Gereksinimleri

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 equivalent or greater
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 equivalent or greater
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: HDMI 1.4 or DisplayPort 1.2 or newer and 1x USB 2.0 or greater port

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir