Anasayfa > Oyun Haberleri > Matt Smith Doctor Who Oyuncularının Neden Değiştiğini Açıkladı

Matt Smith Doctor Who Oyuncularının Neden Değiştiğini Açıkladı

Matt Smith Doctor Who dizisinde başrol oyuncusunun neden sürekli değiştiğiyle ilgili konuştu. 11. Doctor rolünün zorlayıcı yanlarını anlattı.

Dr. Who 60 yılı devirmiş bir bilim kurgu efsanesi. İlk defa 23 Kasım 1963 yılında BBC ekranlarında seyirciyle buluşan dizi, 2005 yılında tekrar yayına girdi ve popülerliğini koruyor. Son Doctor’ın kadın olduğu dizinin 11. Doctor’ını canlandıran Matt Smith dizinin başrolünü devraldığı yıllarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Port dergisiyle Cinemablend internet sitesi üzerinden söyleşi yapan Smith, Doctor Who dizisinde başrolün neden sıklıkla değiştiğine de deyindi.

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Matt Smith, Doctor Who dizisindeki efsane rolünü “dünyanın en iyi işi” olarak tanımladı. Ancak görünen o ki, dünyanın en iyi işi aynı zamanda dünyanın en zor işlerinden biri. Smith, söyleşisinde rolün oldukça zorlayıcı ve yorucu olduğundan bahsetti ve başrol oyuncusunun sürekli değişmesini de buna bağladı.

Matt Smith’in başrol değişimi için önerdiği nedenin doğruluk payı tartışılmaz. Ancak başrol oyuncusunun sürekli değişmesi Doctor Who dizisini taze tutan ve 60 senedir devam etmesini sağlayan etkenlerden biri. An itibariyle 13. Doctor’ını seyirciyle buluşturan dizide, Matt Smith 11. Doctor olarak rol almıştı.

Dizinin başrol değişiminin hikayesi de oldukça ilginç ve ilk Doctor’a uzanıyor. İlk Doctor’ı oynayan William Hartnell‘in sürekli sağlık problemleri yaşaması ve yapımcı firmayla sürtüşmesi, senaristleri böyle bir karar almaya itmişti. 1966 yılında yayınlanan The Tenth Planet isimli bölümde Doctorların yeniden hayata gelmesi konusu diziye tanıtılmış ve başrolü 2. Doctor olan Patrick Troughton devralmıştı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir