Anasayfa > İncelemeler > Metal Unit İnceleme Dosyası

Metal Unit İnceleme Dosyası

Metal Unit

Metal Unit, anime esintili dünya tatlısı bir rogue-like oyun olsa da bazı noktalarda vasat kalmaktan kurtulamamış. Bu oyun türünü seven oyuncuların mutlaka denemesi gereken bir yapım olduğunu ekleyelim.

7.0

Metal Unit inceleme dosyası ile karşınızdayız. Anime, pixelart, rpg ve rogue-like unsurlarını bünyesinde toplayan oyunu mercek altına aldık.

Metal Unit, JellySnow Studio tarafından geliştirildi ve son dönemde rogue-like oyunlarla yıldızını parlatan NEOWIZ tarafından yayınlandı.

Yeni bir Metal Unit pilotu olarak başladığımız oyunda hikayeye hızlıca dahil oluyoruz. Metal Unit pilotu olarak görevimiz ise kötü tarafa geçen ihanetçi kız kardeşimizi yakalamak oluyor. Resmi adımız Unit 11 olsa da tatlı mı tatlı yapay zeka yardımcımız bize Joanna ismiyle hitap etmek konusunda ısrarcı oluyor. Kendi resmi ismi olan Falcon yerine Falconie denmesini isteyen bu yapay zekalı dostumuz oyunun gelecek kısımlarında bir silah kuşanarak bize yardımcı da olabiliyor. Oyunun ilerleyen bölümlerinde çeşitli uzaylılarla ve hatta bir ejderhayla mücadele ediyoruz.

Skul: The Hero Slayer İnceleme

Silahlar ve Mekanikler

Oyunda 6 farklı ekipman türü bulunuyor ve oyuncular bunların hepsini aynı anda taşıyabiliyor. Bunlar “Melee Weapon”, “Ranged Weapon”, “Sub Weapon”, “Ultimate Skill”, “Addon” ve “Accessory” olarak adlandırılmış. Melee Weapon yakın dövüşte kullanabildiğimiz kılıçlar, baltalar gibi silahlardan oluşurken Ranged Weapon türü silahlar makineli tüfekler ve tabancalardan oluşuyor. Sub Weapon adı verilen silah slotunda ise oklar, bombalar veya shurikenler gibi fırlatılabilen silahlar bulunuyor. Ultimate Skill klasik bir ulti yetenek ile aynı işlevi görüyor ve genelde uzun sürede dolup, düşmanlara ağır hasar veriyor. Addon olarak adlandırılan slot da ise genelde füzeler, roketler ve bombalar var ve bunlar otomatik olarak ateşleniyor. Accessory ise zırhlar için tasarlanmış bir slot. Buradan da anlayacağınız üzere oyun ilerledikçe topladığımız silahlarla bir hasar makinesine dönüşüyoruz.

metal unit review ile ilgili görsel sonucu

Metal Unit inceleme dosyamıza artı eksi listemizle devam edelim.

Artılar:

  • Diyologların bazılarına farklı seçeneklerle cevap verebilmemiz sıkıcılığı azaltmış.
  • Silah, eşya ve özellikler oldukça çeşitli.
  • Düşman çeşitliliği yerinde, hepsinin özellikleri yeterince özgün. Aynı anda çok düşmanın bir araya geldiği bölümler oldukça zorlayıcı olabiliyor.
  • Boss dövüşleri genel olarak eğlenceli.
  • Yeterince şanslıysanız oyunu 4-5 saatte bitirmeniz mümkün.
  • Base olarak adlandırılan doğduğumuz noktada konuşulacak bir çok insan ve onlardan dinleyebileceğiniz hikayeler var.
  • Güzel bir başlangıç hikayesi yazılmış.
  • Karşımıza bulmaca levelları çıkabiliyor, bulmacayı çözdüğümüz takdirde güzel bir eşya alabiliyoruz.
Karakterimiz Joanna’nın diyaloglar sırasında ne kadar tatlı gözüktüğünü söylemesek olmaz.

Eksiler:

  • Her öldüğümüzde odamızdan çıkmak ve tüm base’i baştan sonra yürümek biraz can sıkıcı.
  • Yeni eşyaları kuşanmak için oyunu durdurup başlangıç menüsünden envantere girmemiz gerekiyor, tek bir tuş ile envanter penceresi açılabilirdi.
  • Double-jump yani çift zıplama özelliği bazen can sıkıcı olabiliyor. Belirli yükseklikteki yerlere çıkmak için çift zıplamayı çok iyi zamanlamak gerekiyor ve bu tip bir oyunda zıplamak için özel olarak uğraşmak fazla eğlenceli değil.
  • Düşmanlar bazen haritanın en tepesinden aşağı atlamayı tercih edebiliyor ve onları temizlemek için en aşağı kadar tekrar dönmek gerekiyor. Aynı şekilde bazı düşmanlar da geride bıraktığımız kısımlarda canlanıyor ve geri dönüp tekrar savaşmamız gerekebiliyor.
  • Hikaye oyunun geri kalanında güçsüzleşiyor bu da “o zaman neden öğrendik ki bu hikayeyi?” demenize yol açabilir.
  • Aynı anda kullanılabilecek çok fazla özellik olsa da bu özelliklerin bazılarını hiç kullanmadan da çoğu bölümü rahatlıkla geçebiliyorsunuz.
  • Oyun kendini diğer roguelike’lardan ayırmak için uğraşsa da biraz vasat kaldığını kabul etmek lazım.

Sonuç

Anime esintili hikayesi ve karakter tasarımlarıyla, tatlı mı tatlı diyaloglarıyla farklı bir oyun arıyorsanız Metal Unit bir şansı hak ediyor. RPG, side-scroller, roguelite ve pixel-art ögelerini başarıyla bir araya getirmiş Metal Unit denemeye değer bir yapım olarak öne çıkıyor. Eksikleri bulunsa da çok şey başarmaya çalışmış bu tatlı oyuna puanımız 7. Bu bağlantıya tıklayarak oyunu Steam üzerinden satın alabilir ve indie oyun endüstrisine bir miktar yardımcı olabilirsiniz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir