Anasayfa > İncelemeler > Skul: The Hero Slayer İnceleme Dosyası

Skul: The Hero Slayer İnceleme Dosyası

Skul: The Hero Slayer

Skul: The Hero Slayer eğlenceli bir oynanış sunmanın yanında bölüm ve karakter tasarımlarıyla da kalbimizi kazandı. Geliştirilmesi gereken bazı yönleri olsa da gönül rahatlığıyla başarılı bir rogue-like diyebiliriz.

8.0

Skul: The Hero Slayer inceleme dosyası ile karşınızdayız. Geçtiğimiz günlerde Steam’de yerini alan Skul: The Hero Slayer, rogue-like mekaniklerini kendine katmış tatlı bir 2 boyutlu oyun. SouthPAW Games tarafından geliştirilip Neowiz Games tarafından yayınlanan oyun son zamanlarda radarlarımıza takılan en başarılı indie oyunlardan biri. Dead Cells ve Hades’le kıyaslanabilecek yanları olsa da, Skul: The Hero Slayer kesinlikle kopya bir yapım değil. İsterseniz gelin birlikte inceleyelim:

Skul: The Hero Slayer İnceleme Dosyası

Skul: The Hero Slayer 2D Rogue-Like oyunlara yeni bir soluk getiriyor desek yanlış olmaz. Akıcı ve hızlı oynanışı ilk 1 saatte biraz zor gelse de özelliklere alıştıkça tatmin edici bir görsel şölen sunuyor. Hikaye anlatımı oyunu fazla bölmediğinden canımızı sıkmıyor. İnsanların ülkemize saldırıp kralımızı kaçırmasını öğrenmemizle başlayan oyun bizi kısa süre içinde aksiyonun ortasına atıyor. Kediye dönüşebilen bir cadının bize ülkemizi ve arkadaşlarımızı kurtarma görevini vermesinin ardından atıldığımız macera 1, 2, 3 diye adlandırılan bölümlerden oluşuyor. Her bölümde düşman tipleri değiştiğinden aralarına dalmadan önce düşmanların hareket kombolarını ezberlemek şart. Her bölümün sonunda bir boss var ve bu bosslar oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bossların hareketlerini öğrenmenin yolu da ne yazık ki bir kaç kere deneyip ölmekten geçiyor.

Ponçik Bir Rogue-Like: Pangeon İncelemesi

Skul: The Hero Slayer
İlk Boss savaşımız yaşlı ağaçlardan Yggdrassil ile oluyor.

Oyunun ilk 10 dakikasında ilk mini-boss dövüşümüzü yapıyoruz eğer şanslıysanız ilk yarım saatte birinci bölümün boss’uyla karşılaşmanız mümkün. Oyunda öldüğümüz zaman sıfırdan başladığımızı hatırlatalım. Her öldüğümüzde bambaşka bir karakter kombosu yapmamız gerekiyor çünkü önümüze çıkan kafatasları tamamen şansa bağlı ihtimallerle düşüyor.

“Character Build” olarak da adlandırılan karakter dizme işi birazcık zor çünkü şansa dayalı. Ana karakterimiz Skul kafasını çıkartıp yerine başka kahramanların kafalarını takarak onlara dönüşebiliyor. Oyunumuzda 2 farklı kafaya sahip olabiliyoruz bu yüzden mantıklı seçimler yapmamız gerekiyor. Thief, Ninja gibi hızlı karakterlerin yanında Berserker, Predator gibi tank karakterleri almak mantıklı bir seçenek çünkü düşmanlara güçlü darbeler indirip hızlıca karakter değiştirerek kaçmak oldukça işimize yarıyor. Bunun yanında bazı kapılardan geçtiğimizde bir markete ulaşıp canımızı fulleyebiliyor, zırhımızı güçlendiren veya ataklarımızı artıran çeşitli eşyalar satın alabiliyoruz.

Skul: The Hero Slayer
Skul: The Hero Slayer bir çok karakter sunuyor.

İyi Yönleri

  • Bölüm tasarımında “piksel art” başarılı bir şekilde kullanılmış. Haritadaki kule, çadır gibi bazı yapıların parçalanabiliyor ve altın veriyor olması da oldukça keyifli.
  • Hızlı ve akıcı oynanış. Karşımızdaki düşmanları bu hızlı oynanışta dövmek ve kombolar yapmak oldukça keyifli.
  • Çeşitlilik. Her karakterin 1 veya 2 özel gücü bulunuyor. “Dash”, basit atak, kombo atak, zıplama gibi hareketlerin hepsi karakterden karaktere değişerek oynanışı çeşitlendiriyor. Bunun dışında farklı eşyalarla yüzlerce farklı “build” yapabiliyoruz.
  • Oyun kartları. 32 TL’ye satın alabileceğiniz Skul: The Hero Slayer tam olarak 7 Steam oyun kartı veriyor.
  • Kısa ve eğlenceli bölümler. Oyundaki her bölüm genelde kısa sürüyor, zarar görmeden bölümleri hızla geçmek ve boss mücadelesine ulaşmaya çalışmak oldukça eğlenceli.
  • Rastgele eşyalar her oynanışı birbirinden farklı hale getiriyor.
  • Göndermeler. Oyundaki bir sürü kafatası size başka karakterleri hatırlatabilir. Mesela Kratos! Ayrıca öldüğünüz zaman ekranda çıkan “Öldünüz ve düşmanlarınız tüm XP’nizi emdi.” uyarısı bir şakadan ibaret. Yapımcılar klasik RPG oyunlarına gönderme yapmak için böyle bir yöntem kullanmış, öldüğünüz zaman düşmanlar güçlenmiyor ve dünya sıfırlanıyor.
  • Bölümlerde kurtardığımız karakterler başlangıç ekranımıza ekleniyor ve bize çeşitli eşyalar sunuyor.

Kötü yönleri

  • Şanssızsanız ve güzel karakterler düşüremediyseniz ilk boss’u geçmek bile imkansız hale gelebiliyor.
  • Oyunda geçirdiğiniz 5. saatten sonra özellikle ilk seviye biraz kendini tekrar etmeye ve sıkıcılaşmaya başlayabiliyor.
  • Karakter geliştirme ağacı çok düz ögeler içeriyor. “Dark Quartz” kullanarak açtığımız yeni özellikler biraz daha çeşitlendirilebilir ve oyuna daha fazla etki edebilir.
  • Klavye. Eğer benim gibiyseniz klavyeyle oynamak işkenceye dönüşebiliyor. Bir kontrolör kullanmanızı öneririm.

Skul: The Hero Slayer’a Steam üzerinden 32 TL’ye ulaşabilirsiniz. Oyun şu an indirimde 25,60 TL’ye düşmüş durumda ve rogue-like oyunları seviyorsanız kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir