Anasayfa > Oyun Haberleri > Metro Exodus Yapımcısı Yeni IP Üzerinde Çalışıyor

Metro Exodus Yapımcısı Yeni IP Üzerinde Çalışıyor

Metro Exodus yapımcısı yeni IP projesi üzerinde çalıştığını açıkladı. 4A Games’in yeni projesi hakkında bilinen tüm detaylar haberimizde.

Metro Exodus’un arkasındaki ekip 4A Games, yeni bir IP üzerinde çalışmaya başladı. Bir süredir sessiz olan firma web sitesinde yayınladığı ilanlarla oyun dünyasında heyecan yaratmayı başardı. Çeşitli pozisyonlara alım yapacak olan firma yeni IP için ekibini topluyor. Üstelik oyunun AAA olacağı da bildiğimiz bir diğer detay. 4A Games, paylaştığı ilanlarda sadece bazı pozisyonlar için yeni oyunla ilgili şu detayları verdi:

“Ekibimize katılacak birinci sınıf bir Konsept Sanatçısı arıyoruz. Metro serisinin yapımcılarından yeni bir AAA IP’nin görsel stilini birlikte yaratmak için nadir bir fırsattan yararlanabileceksiniz.”

4A Games’in bir önceki büyük projesi Metro Exodus’tan bir görüntü.

IP Ne Demek?

IP İngilizcede “Intellectual Property“nin kısaltılmış halidir. Bu kavram Türkçeye ise Fikri Mülkiyet olarak çevrilir. Fikri mülkiyet bir fikir ve sanat eserinin üretilmesiyle birlikte oluşan telif haklarını kapsar. Böylece henüz projeye dökülmemiş bir fikir çalınmaktan ve zarar görmekten korunur, aynı şey sanat eserleri için de geçerlidir. Fikri Mülkiyet hakkı patentleri, tasarımları, bilgisayar programlarını, oyunları ve ticari sırları kapsar. Yazımızda 4A Games’in yeni projesinden IP olarak bahsedilme sebebi henüz kamuoyuna açıklanmamış bir fikir, ticari sır ve/veya bilgisayar oyunu olmasıdır.

Metro Exodus Yapımcısı Yeni IP İle İlgili Bazı Detayları Açıkladı

Bölüm Tasarımcısı, Yapımcı, Yapay Zeka Tasarımcısı gibi önemli pozisyonlara alım yapan 4A Games ayrıca Ses, Çevre, Silah ve Karakter dizaynları için de uzmanları arasına katmak istiyor. Paylaşılan ilanlara göre sürecin oldukça başlarında olduğu anlaşılan bu yeni oyun büyük ihtimalle gelecekteki 4. Metro oyunundan sonra çıkacak. Bildiğiniz gibi THQ Nordic, Metro Exodus çıktıktan sonra yeni bir Metro oyununun da yapım aşamasında olduğunu açıklamıştı. Ayrıca 4A Games bir çok oyunculu Metro spin-off projesi için Saber Interactive ile anlaşma imzalamıştı.

4A Games ilanlarda bir “Silah Sanatçısı” ve “Yaratık Sanatçısı” da arıyor. Buradan yola çıkarak Metro Exodus’a benzer görüntüler görmeyi bekleyebiliriz.

Metro Exodus yapımcısı yeni IP ile ilgili daha fazla detay açıklamazken iş ilanlarından yola çıkarak oyunun 4A Games’in alışkanlıklarının çok da dışına çıkmayacağını tahmin edebiliriz. Metro serisinde kıyamet sonrası bir evrene odaklanan 4A Games, bu oyunda da silahlar, canavarlar ve eşsiz bir çevre ile karşımıza çıkmayı hedefliyor gibi.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir