Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Flight Simulator Laura Kasırgası’nı Eş Zamanlı Olarak Gösteriyor!

Microsoft Flight Simulator Laura Kasırgası’nı Eş Zamanlı Olarak Gösteriyor!

Geçtiğimiz günlerde çıkışını yapan Microsoft Flight Simulator, ABD’de şu günlerde etkili olan Laura Kasırgası’nı gerçek hayatla eş zamanlı olarak işliyor.

Hiper gerçekçi uçuş simülatörü Microsoft Flight Simulator, hava şartlarını da gerçek zamanlı verilerden alarak hayatla paralel ilerlediğini bizlere zaten kanıtlamıştı. İşi bir boyut ileri taşıyan oyun, ABD’ye Delaware tarafından giriş yapan ve an itibarıyla Arkansas taraflarında gezinen Laura Kasırgası’nı gerçek hayatla eş zamanlı olarak göstermekte.

Binlerce oyuncu ve bilim adamı, oyunda bu kasırgaya akın etmiş durumda. Gerçek hayatta incelemesi zor ve riskli olan hava şartlarını güvenli bir şekilde incelemek, iklim bilimciler için bulunmaz bir nimet. Laura Kasırgası’nı şu an eş zamanlı olarak bizlere gösteren oyunda daha önce de California’daki yangın fark edilmişti.

Microsoft Flight Simulator Laura Kasırgası’nı dünyadaki gibi oyuna aktarıyor!

Oyundaki modellerin ve hava durumunun dünyayla eş zamanlı olarak işlenmesine yardım eden teknoloji Azure AI’ın başkan yardımcısı Eric Boyd, konuyla ilgili aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Bulut sektörünün gelişimi son üç veya dört yılda inanılmaz hızlandı. Eskiden altyapımızın yetmediği, artık gerçekleştirebildiğimiz fikirler… Dünyanın en büyük bilgisayarına ve faydalanabileceğiniz bu denli büyük veriye sahip olsaydınız ne yapardınız? Şu an o kabiliyete sahibiz.”

Pilotların yaşadıklarını çok gerçekçi bir biçimde simüle edebilen oyun, gerçek hayatta sadece pilot adaylarına değil, iklimle ilgilenen bilim adamlarına da yarayacak gibi gözüküyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir