Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Minecraft Earth İçin Fişi Çekme Kararı Verdi

Microsoft Minecraft Earth İçin Fişi Çekme Kararı Verdi

Microsoft bugün oyuncularla paylaşılan bir duyuru ile Minecraft Earth için verdikleri kararı oyuncular ile paylaştı. Detaylar haberimizde.

Dünyanın en popüler video oyunlarından olan Minecraft‘ı gerçek dünyaya taşıma vaadiyle yola çıkan Minecraft Earth ilk duyurulduğu günden bu yana oyuncular tarafından merakla karşılanmıştı. Türün ilk örneğini oluşturan Ingress‘in ardından asıl yükselişini Pokemon Go ile yaşayan AR oyunların son kuşak temsilcilerinden olan Minecraft Earth ne yazık ki fazla dayanamadı. 2019 yılında duyurulan ve erken erişim süreci de başlamış olan oyunun ne yazık ki 2021 yılının Haziran ayı içerisinde oyunculara veda edeceği açıklandı.


Yapılan açıklamada oyunun fişini çekme kararının ardında yatan sebep olarak küresel pandemi gösterildi. İnsanları dışarı çıkmaya ve işbirliği yapmaya teşvik eden bir oyun olan Minecraft Earth elbette ki herkesin evlerine kapandığı pandemi şartları altında oynanmak için pek de uygun bir oyun sayılmaz. 1 Haziran günü indirmeye kapanacak olan oyunun son sürümü de bugün itibariyle yayınlanmış durumda. Kısacası Microsoft oyunun fişini çekmeden önce Minecraft Earth oynamak için son şanslarınız.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir