Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft ZeniMax Satın Alımı İçin Vault Adında Yeni Bir Firma Kurdu

Microsoft ZeniMax Satın Alımı İçin Vault Adında Yeni Bir Firma Kurdu

Dünya devi Microsoft ZeniMax satın alımını tamamlamak için Vault adında yeni bir şirket kurdu. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz yıl Microsoft’un ZeniMax’i satın alacağına dair haberler ortaya çıkmış ve şirket bu konuda adımlar atmıştı. Bu süreçte Bethesda’yı da bünyesine katan Microsoft, ZeniMax’ı satın almak için yasal süreçleri bitirmeye çalışıyor.

7,5 milyar dolar değerindeki ZeniMax Media ise The Elder Scrolls III: Morrowind, The Elder Scrolls IV: Oblivion ve The Elder Scrolls Online adlı ses getiren yapımların yanı sıra birçok oyuna imza atmıştı. Microsoft ise şirket evliliği sürecini tamamlamak için yeni bir şirket kuruyor. Vault adı verilen bu şirketin tek işlevi ise firmaların birleşmesini sağlamak olacak.

Microsoft Vault şirketinin ismi ise Avrupa Komisyonu’na gösterilen belgelerde yer alıyor. Teknoloji devinin bu adımı atmasının ardında ise yasal ve hukuki pürüzleri ortadan kaldırma amacı yatıyor. Vault adındaki yan bir kuruluş, ZeniMax’in bünyeye katılmasında bağımsız bir süje olarak yer alacak.

Şirketin ismi olarak Vault kelimesinin seçilmesi ise elbette manidar. Kelime anlamı “sığınak” olan Vault kelimesi, aynı zamanda Fallout oyunlarında nükleer kıştan korunmak için inşa edilen sığınakların ismi olarak karşımıza çıkıyor. Vault-Tec adındaki kurgusal bir şirket tarafından geliştirilen bu sığınaklar, insanları nükleer bombalardan korumanın yanı sıra şeytani deneylerin de yapıldığı laboratuvarlar olarak işliyor.

Daha sonra kullanıma kapatılan ve bulundukları yerde çürüyen bu yapılar aynı Microsoft’un alışveriş sürecini tamamlamak için kurduğu Vault firmasını andırıyor. Konu hakkında öne sürülen tahminlerden biri de Microsoft’un Bethesda’nın geniş oyun yelpazesini tek bir çatı altında toplamak istediği olmuştu. Şirketin, oyun dünyasının mihenk taşları olan ve Bethesda’ın elinden çıkan yapımları tek bir firma altında toplayacağı düşünüldü.

Fakat farklı bir ibarede şirket birleşmesinin sonlanmasının ardından Vault’un tamamen işlev dışı bırakılacağı belirtiliyor. Vault, bağımsız bir taraf olarak Microsoft ZeniMax alışverişinde bulunacak ve alışveriş sonlanınca şirket tamamen ortadan kaldırılacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir