Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft’un Bethesda’yı Satın Alım İşlemi Avrupa Komisyonu Tarafından Onaylandı

Microsoft’un Bethesda’yı Satın Alım İşlemi Avrupa Komisyonu Tarafından Onaylandı

Microsoft’un Bethesda’yı satın alım işlemi resmi olarak AB komisyonu tarafından onay aldı. Oyun sektörüne damgasını vuran satın alım işlemi resmi bir onaydan geçerek kesinleşmiş oldu. Detaylar haberimizde.

Microsoft Bethesda ‘nın Ana Şirketi ZeniMax Media’yı Satın Aldı!

Eylül ayında oyun sektörüne damgasını vuran büyük bir satın alım olayı yaşanmıştı. Özellikle oyun sektöründe Xbox ile tanınan ve Game Pass abonelik hizmeti ile büyük takipçisi olan Microsoft, içerisinde Bethesda’nın ve birçok farklı stüdyonun da yer aldığı ZeniMax Media’yı satın almıştı. Bu satın alım için 7.5 milyar dolar harcayan Microsoft, gündeme yerleşmeyi başarmıştı.

Bu satın alım işlemi sayesinde artık Microsoft,  Bethesda’nın dışında Arkane Studios, iD Software, MachineGames gibi alt stüdyoları da bünyesine katmış oldu. Oyuncuları en çok umutlandıran olay ise bu stüdyolardan çıkan oyunların Game Pass’e ilk gün gelecek olmasıydı.

AB Komisyonu Satın Alımı Onayladı

Bu satın alım işlemi ne kadar konuşulsa da resmi olarak onaydan geçmesi gerekmekteydi. Avrupa Komisyonu’nun 5 Mart 2021 tarihinde satın alımı onayladığı açıklandı. Aynı zamanda satın alım, Amerika Birleşik Devletleri’nde de onaydan geçmeyi başardı.

İki büyük resmi onaydan sonra Microsoft ZeniMax Media’yı tam olarak bünyesine kattı. Microsoft’un yakın zamanda bu satın alımla alakalı yeni planlarını açıklaması ve daha fazla detayı paylaşması bekleniyor.

Siz Microsoft ve Bethesda hakkında neler düşünüyorsunuz? Satın alımdan memnun musunuz? Xbox Game Pass servisinde yeni Bethesda oyunları görmek sizleri heyecanlandırıyor mu? Değerli görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Güncel oyun haberlerini sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir