Anasayfa > Oyun Haberleri > Minecraft’a PlayStation VR Desteği Geliyor!

Minecraft’a PlayStation VR Desteği Geliyor!

 Mojang’ın dünyaca ünlü efsane oyunu Minecraft’a PlayStation VR desteğinin geleceği açıklandı. Sony ve Mojang işbirliği sayesinde Minecraft artık PlayStation VR ile oynanabilecek. Detaylar haberimizde.

Mojang tarafından geliştirilen ve ilk olarak 17 Mayıs 2009’da çıkışını yapan Minecraft, birçok platformda kendine yer bulmayı başarıyor. Sony ve Mojang tarafından yapılan açıklamaya göre Minecraft’a PlayStation VR desteği geliyor. PlayStation Blog sayfasında Mojang’tan Roger Carpenter tarafından paylaşılan yazıya göre PlayStation VR desteğinin çıkışına az bir süre kaldı.

minecraft playstation vr

Minecraft PlayStation VR Desteği Hakkında

Roger Carpenter’in açıklamalarına göre PlayStation VR ile oynanacak Minecraft orijinal oyunun %100 aynısı olacak. Oyunda herhangi bir kısıtlama olmayacak ve tamamı VR ile oynanabilecek. Oyuncunun sanal gerçeklik ile en iyi deneyimi yaşaması için kontrol ve rehber seçeneği bulunacak ve iki ana mod yer alacak. Bu modlar ise ”Oturma Odası” ve ”Sürükleyici” modları olacak. Dualshock 4 kullanılarak hareket etme ve diğer birçok Minecraft kombinasyonu yapılabilecek.

Oyunun PlayStation VR desteği SkyBox Labs tarafından optimize edilerek geliştirildi ve destek bu ay içerisinde yayınlanacak ücretsiz bir güncelleme sonrası oyuna eklenmiş olacak. Ekstra bir ücret alınmayacak. Bakalım Minecraft, PlayStation VR ile nasıl bir deneyim yaşatacak ve beklentileri karşılamayı başarabilecek mi.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir