Anasayfa > Oyun Haberleri > Mount and Blade II: Bannerlord Konsol Sürümü Geliyor

Mount and Blade II: Bannerlord Konsol Sürümü Geliyor

Mount and Blade II: Bannerlord konsol sürümü Gamescom 2022’de gözler önüne serilecek. Geliştirici TaleWorlds Entertainment heyecanla beklenen oyun fuarına oyunun konsol sürümünün demosuyla katılacak.

PC sürümü ile erken erişim sürecine devam eden Mount and Blade II: Bannerlord geçtiğimiz süreçte üç buçuk milyonluk satış barajını geride bıraktı. Müthiş bir satış başarısı yakalayan oyun erken erişim sürecinde aldığı güncellemelerle sevenlerinin beğenisini topladı. 2020’nin Nisan ayından bu yana erken erişimde olan yapımın yakın zamanda tam sürümü ile çıkış yapacağı tahmin ediliyor.

Geliştirici TaleWorlds Entertainment ise oyunun konsol sürümü için müjdeyi verdi. Bir süredir çeşitli konsollar üzerinde test edilen Mount and Blade II: Bannerlord konsol oyuncularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun demo sürümü ise Gamescom 2022 ziyaretçileri tarafından deneyim edilebilir olacak. Fuar katılımcıları Mount and Blade serisinin ikinci halkasını konsol platformları üzerinde oynayabilecek.

Mount and Blade II: Bannerlord Konsol Çıkış Tarihi

Diğer yandan oyunun Xbox ya da PlayStation konsolları için ne zaman çıkış yapacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. TaleWorlds’un uzun bir süredir Mount and Blade II: Bannerlord konsol sürümü üzerinde çalıştığını söyleyebiliriz. Fakat Xbox ve PlayStation gibi oyun devleri herhangi bir yapımı mağazalarında satışa sunmadan önce ince eleyip sık dokuyor.

Bu bağlamda TaleWorlds Entertainment’in M&BII: Bannerlord PlayStation ya da Xbox sürümünün çeşitli şartları karşıladığından emin olması gerekiyor. Oyunun konsolda tamamen stabil bir performansa sahip olması ve konsol sürümünün de orijinal deneyimden taviz vermemesi gerekiyor. TaleWorlds ekibi Gamescom 2022’deki katılımdan ve demo gösteriminden alacağı geri bildirimler üzerine yeni sürüm üzerine kolları sıvayacaktır. Dolayısıyla konsol sürümünü beklediğimizden daha erken bir zaman diliminde görebiliriz.

Gamescom, Fiziksel Olarak Geri Dönüyor

Serinin ilk halkası ve oyun dünyasının bir klasiği olan Mount and Blade: Warband ise Microsoft Windows için 2010’da çıkış yapmış ve konsol versiyonu ise 6 yıl sonra piyasaya sürülmüştü. Görünen o ki Bannerlord’un konsol sürümü ise önceki yapıma nazaran çok daha hızlı bir şekilde raflarda ve dijital mağazalarda olacak.

PC tarafındaki oyuncular ise oyunun bir an önce tam sürümüne kavuşmasını ve mod dünyasının yapıma yetişmesini iple çekiyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir