Anasayfa > Oyun Haberleri > Mount & Blade 2: Bannerlord İçin İsyan Sistemi Geliyor

Mount & Blade 2: Bannerlord İçin İsyan Sistemi Geliyor

Türk bağımsız yapımcı TaleWorlds, hala erken erişimdeki halini sürdüren oyunu Mount & Blade 2: Bannerlord için yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Yeni problemler ve fırsatlara kapı açan bu yeniliklerden biri ise bir isyan sistemi.

Yerleşkelerde kimsenin ses çıkaramaması her şeyin iyiye gittiğini işaret etmez. TaleWorlds de bunun değişmesi gerektiğini düşünmüş ki artık memnuniyetsiz halkın söz hakkının olması, özellikle de kaba kuvvetle olması, artık kaçınılmaz olacak. “Bir yerleşkenin sadakati ve güvenliği birkaç şeyden etkileniyor. Yerleşkenin sahibi ve sakinleri arasında bir kültürel çakışmanın olması, kasabanın yeni ele geçirilmiş olup olmaması, askeri birliğin gücü, krallık politikaları, vali becerileri ve dahası…Geliştirme notlarında belirtilen bu şartlar aleyhinize işlemeye başladığında sadakat düşüyor, sadakat düştüğünde ise halk askeri gruplar kurarak silahlanıyor. Bu önlenemez bir noktaya geldiğinde ise isyanlar başlıyor.

Bu askeri gruplar klan şeklinde oluyor ve klan yerleşkeyi ele geçirdikten sonra kendini asıl klan olarak belirliyor. Uzun bir süre başarısını korursa köklü ve kabul edilen bir klan haline gelip diğer klanlarla diplomasi yapabilecek büyüklüğe ulaşıyor. Bir süre önce Devrimler isimli bir mod altında mümkün olan bu özellik TaleWorlds tarafından yepyeni bir mekanik getirmek üzere resmi olarak oyuna gelecek.

Bu geliştirici notları arasında en çok göze çarpan İsyanlar özelliği olsa da gelecek tek şey bu değil. Tımar vermek ya da feragat etmek, pasif bir ilişki efekti, doğum ve ölüm sistemlerini kapama, hapishaneden kaçırma ve campaign’e yeni geliştirmeler (karakterlerin evlenebilmesi gibi) gelecek. Henüz bir çıkış tarih verilmemesine rağmen paylaşılan bu yenilikler şimdiden Mount & Blade 2: Bannerlord hayranlarını heyecanlandırmaya yetiyor.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

2 Yorumlar

  1. Güzel bir makale teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir