Anasayfa > Teknoloji Haberleri > New York’lular İçin “Uzaktan Evlenme” Dönemi Başlıyor

New York’lular İçin “Uzaktan Evlenme” Dönemi Başlıyor

New York sakinleri artık uzaktan “Evet” diyecekler. Coronavirüs pandemisi nedeniyle getirilen değişiklikte, kamera önünde nikah kıyılabilecek.

Coronavirüs pandemisinin günlük hayatımızda, alışkanlıklarımızda ve geleneklerimizde etkilemediği hiçbir şey kalmadı. Son olarak buna nikah seramonileri de aklendi. New York valisi Andrew Cuomo, eyaleti kontrolü altına alan Coronavirüs salgını nedeniyle artık online nikah törenlerinin mümkün olacağını duyurdu.

Vali cumartesi günü gerçeleştirdiği basın toplantısında şu açıklamada bulundu:

“Bugün itibariyle insanların nikah belgelerini uzaktan almalarını sağlayabilecek ve nikah memurlarının nikah seramonilerini video üzerinden uzaktan gerçekleştirmesine olanak sağlayan bir genelge imzaladık. Vali sözlerine ufak bir espriyle devam etti. “Videoyla nikah kıymak… Artık büyük soru geldiği zaman hiçbir bahaneniz kalmadı.”. Cuomo bu işlemin Zoom üzerinden gerçekleştirebileceğini belirtti.

Ülkelerdeki karantina süreleri uzadıkça, günlük işleri karantina altında görmek normalleşmeye başladı. Bu süreçte Zoom son zamanların en çok popülerlik kazanan uygulamalarından biri oldu. Ancak uygulamayla ilgili pek çok güvenlik tehdidi bulunuyor. New York yakın zamanda Zoom ile ilgili bir dizi güvenlik önlemi alınması gerektiğini duyurmuştu. Bu nedenle valinin neden Zoom uygulamasını önerdiği merak konusu oldu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir