Anasayfa > Oyun Haberleri > Niantic ve Nintendo’nun Yeni Oyunu Pikmin AR

Niantic ve Nintendo’nun Yeni Oyunu Pikmin AR

Niantic’in blog yazısı, AR geliştiricisi ile Nintendo arasında, Niantic’in AR teknolojisini ve Nintendo’nun karakterlerini kullanarak iki şirketin “ortaklaşa mobil oyunlar geliştireceği” yeni bir ortaklığı duyurdu. Öyleyse Pikmin oyunu, bu ortak ortaklık oyunlarının ilki gibi duruyor ve Niantic bu yılın sonlarında piyasaya çıkacağını söylüyor.

Niantic blog gönderisinde “Uygulama, yürümeyi teşvik etmek ve yürümeyi daha keyifli hale getirmek için oyun aktiviteleri içerecek” diyor.

Niantic, gelecekte uygulamaları hakkında daha fazla haber paylaşacağını söylüyor, ancak bir sonraki Nintendo franchise’ının AR oyununu ne zaman alacağını kim bilebilir.

Niantic, AR teknolojisi ve video oyunlarıyla sonsuz olasılıklar açtı. Pokémon GO’nun büyük bir başarı kazanması ve geniş bir oyuncu tabanına sahip olmaya devam etmesi ile Nintendo’nun popüler oyun serilerinin daha fazla AR sürümüne sahip olması şaşırtıcı değil. Yaklaşan mobil uygulamada oyun veya karakterlerle ilgili çok fazla bilgi olmasa da, Nintendo ve Niantic’in çevremizdeki ortamda küçük Pikmin ile dünyamızı geliştirmek isteyecekleri mantıklı.

Nintendo’dan Shigeru Miyamoto, “Niantic’in AR teknolojisi, dünyayı Pikmin etrafımızda gizlice yaşıyormuş gibi deneyimlememizi mümkün kıldı” dedi. “Yürümeyi eğlenceli hale getirme temasına dayanan misyonumuz, insanlara geleneksel oyunlardan farklı yeni bir deneyim sunmaktır. Pikmin ve bu uygulamanın hayatınızda bir ortak olacağını umuyoruz. ”

Pikmin franchise’ı, sevimli Pikmin yaratıklarının paketleriyle çok Dünya benzeri bir gezegeni keşfetmekle ilgilidir, bu nedenle etrafınızdaki dünyayı dolaşmak ve keşfetmekle ilgili Niantic yapımı bir Pikmin oyunu çok mantıklıdır. Pikmin serisindeki en son oyun, ilk olarak Wii U için piyasaya sürülen 2013 oyununun yükseltilmiş bir versiyonu olan Nintendo Switch’in Pikmin 3 Deluxe’dür.

Niantic, Nintendo ile başka hangi oyunları yapacağını söylemedi, ancak iki şirket bir tür uzun vadeli ortaklık sağlamış gibi görünüyor. Niantic, “Nintendo’nun gerçek dünyadaki AR uygulamalarının yayıncısı olarak Niantic’i seçmesinden onur duyuyoruz,” dedi. Yaklaşan uygulamalarla ilgili daha fazla ayrıntı “önümüzdeki aylarda” açıklanacak.

AR (Artırılmış Gerçeklik) Oyun Nedir?

Artırılmış gerçeklik, tamamen yapay bir ortam oluşturan sanal gerçekliğin aksine, oyun görsel ve işitsel içeriğinin bir kullanıcı ortamı ile gerçek zamanlı olarak entegrasyonudur. Oyun endüstrisindeki artırılmış gerçeklik, mevcut ortamı kullanır ve içinde bir oyun alanı yaratır. AR oyunları akıllı telefonlarda, tabletlerde ve taşınabilir oyun sisteminde oynanabilir. Dijital bilgilerin entegrasyonudur ve üzerine yeni bilgiler yerleştirir.

AR teknolojisinin ilk ticari uygulaması, 1998’de futbol oyunlarında görünmeye başlayan sarı “ilk aşağı” hattıydı.

Oyun endüstrisindeki AR teknolojisi, gerçek dünyada bulunan nesnelerin artırıldığı gerçek dünya ortamında interaktif bir deneyim sağlar. Bu devrim niteliğindeki teknoloji, sağlık hizmetleri, e-ticaret, perakende, pazarlama, eğitim, askeri, otomotiv ve çok daha fazlası gibi diğer sektörleri kapsarken oyun üzerinde daha büyük bir etki yaratıyor. Bu ileri teknoloji, oyun endüstrisinin çalışma şeklini hızla değiştiriyor ve ona çok katkıda bulunuyor. Pikmin AR bir yana Minecraft bambaşka ve indirerek başlamak kolay diyenler buraya!

Pikmin AR Ne Zaman Oyananabilecek?

Pokémon Go’nun yaratıcısı Niantic, Singapur’daki Pikmin AR oyunu için testlere başladığını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta sadece ilk kez gösterilen oyun bu yıl dünya çapında piyasaya sürülecek ancak Singapurlu oyuncular bunu deneyecek ilk kişi olacak. Nerede olursanız olun, bölgeniz söz konusu olduğunda oyunu test etmek için ön kayıt yaptırabilirsiniz.

Singapurlu oyuncu Elias Chew, Twitter’da oyunun oynandığında gizlilik bildirimlerini gösterdiğini açıklarken, oyunun tam olarak nasıl çalıştığı henüz yazılmadı. Chew, başka bir Twitter kullanıcısına, oyunun siz yürürken Pikmin’i büyütmek için bir Google Fit adım sayısı kullandığını açıkladı.

Niantic, oyunun diğer ülkelere ne zaman geleceğini söylemedi, ancak daha önce hem Pokémon Go hem de Harry Potter: Wizards Unite’ı Avustralya ve Yeni Zelanda’da yumuşak bir şekilde başlattı, bu nedenle bu bölgelere çarptığını görmek şaşırtıcı olmaz. tam sürümden önce.

Pikmin oyunu, Niantic’in AR teknolojisini ve Nintendo’nun karakterlerini kullanarak “birlikte mobil oyunlar geliştirecek” Niantic ve Nintendo arasında yeni bir ortaklığın başlangıcıdır. Haber, Niantic CEO’su John Hanke’nin, şirketin oyunlarına yardımcı olmak için AR gözlükleri ürettiği konusunda dalga geçmesinden bir gün sonra geldi.

Niantic ve Nintendo Beraber Çalışmaya Devam Edecek Mi?

Niantic CEO’su John Hanke, “Oyun portföyümüzü genişletmeye devam ederken, Nintendo ile ekip kurmak doğal bir sonraki adımdı” dedi.

“Artırılmış gerçekliğin geleceğini birlikte şekillendirmeyi ve Nintendo’nun sevilen oyun karakterlerini dünyanın her yerinden mobil oyun oyuncuları için hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz”, dedi.

Yani bu sorunun cevabı evet gibi duruyor ama gelecek zamanda neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu ayın başlarında Niantic Labs, şu anda geliştirmekte olduğu başka bir AR projesini sergiledi. Microsoft Ignite sırasında stüdyo, HoloLens 2 üzerinde çalışan Pokemon GO‘nun bir prototip versiyonunun tanıtımını yaptı. Niantic CEO’su ve Kurucusu John Hanke, cihazın el takibini kullanarak Pokemon ile etkileşim kuran bir parkta dolaştı.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir