Anasayfa > Oyun Haberleri > Night City Wire: Episode 3 – Cyberpunk 2077 Hakkındaki Tüm Detaylar

Night City Wire: Episode 3 – Cyberpunk 2077 Hakkındaki Tüm Detaylar

Night City Wire: Episode 3 ile oyun dünyasının heyecanla beklediği yapım Cyberpunk 2077 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Geçtiğimiz akşam yayınlanan Night City Wire programının üçüncü bölümünü özetledik.

Night City’den Kartpostallar

night city wire episode 3

Geleceğin sibernetik parçalarla vücutlarını donatmış bireylerine ev sahipliği yapan Night City, suçun, entrikanın, gizemin ve mücadelenin asla durmadığı bir şehir. Kartpostallar bölümünde Night City’e dair televizyon şovlarından sokak köşelerine, coşkun metropol caddelerinden sokak çetelerine kadar birçok içerik görücüye çıkıyor.

“Sonsuz olasılıklar, sonsuz yalanlar…”

Night City Wire: Episode 3 yayınının ilk dakikaları izleyicileri adeta şehrin vatandaşları gibi addediyor. Bu bağlamda yayın hem şehre dair güncel bir haber programı görevi görüyor hem de oyundaki içerikleri heyecanı yüksek tutarak aktarmayı başarıyor.

Yayının infoflash niteliğindeki ilk bölümü sona eriyor. Kartpostallar bölümü Night City’yi anlatmak için yetersiz kalmış olacak ki, geliştirici ekip nightcity.love adresinde bir internet sitesi kurdu. Night City’nin resmi websitesi görevini gören sitenin en başında bugün şehirde kaç kişinin öldüğünü gösteren bir sayaç yer alıyor. Bununla beraber oyuncuları Cyberpunk 2077’nin neon ışıklarla dolu dünyasına dahil etmek için şehrin başkan adaylarından tarihine, ulaşımdan kozmetik eşya reklamlarına kadar birçok içerik nightcity.love sitesine eklenmiş.

Geliştiriciden Yorumlar

night city wire episode 3

Cyberpunk 2077 özünde Cyberpunk 2020 adlı bir masa oyunundan uyarlandı. Geliştirici ekipten Miles Tost, bir masa üstü rol yapma oyununu video oyun formatına aktarma sürecine dair bilgi verdi.

Oyuncuların Night City’nin her bölgesinde farklı bir deneyim elde etmelerini isteyen geliştirici ekip, olabildiğince gerçekçi bir dünya tasarlamayı hedefliyor. Bu bağlamda Miles Tost gittiğiniz yer fark etmeksizin aynı deneyimi sunan ve farklı hissettirmeyen bir şehir tasarlamanın anlamı olmadığını belirtti.

California kıyısında yer alan Night City, geliştiricilere genel anlamda bir tasarım şeması çizmiş. California’nın ticaret limanları, devasa rıhtımları ve güneye doğru uzanan eğimli coğrafik bölgeleri Night City’nin geliştirilme aşamasında yer almış. Miles Tost şehrin birkaç bölgeye bölündüğünü ve her birinin de kendi içerisinde farklı parçalara ayrıldığını sözlerine ekledi.

Oyuncular oldukça karmaşık fakat yine de birbiriyle bağlantılı bölgeler arasında gezerken, şehrin arka sokaklarında birçok sürpriz ile karşılaşacak. Örneğin devasa kenti keşfederken denk geldiğiniz bir asansör sizi daha önce gittiğiniz bir bölgeye götürecek. Böylece Night City’deki kısayolları keşfetme deneyimiyle, oyun daha gerçekçi bir hale bürünecek.

“Şehirdeki bütün sokakları isimlendirdik. NPC’ler bu sokaklar ile sürekli etkileşim halinde olacak.”

Geliştirici ekipten Tost, Night City’nin her sokağını isimlendirdiğini ve yeri geldiğinde hikayesel sürecin bu isimlendirme üzerinden ilerleyeceğini belirtti. Örneğin karakterler kendi aralarında bulundukları lokasyon üzerinden iletişim kurabilecek ya da oyuncu görev aldığında sokak isimleri kullanmış olacak. Miles Tost bu tarz küçük detayların oldukça mühim olduğunu dile getirdi.

Hem geliştirici röportajından hem de bugüne dek oyun hakkında yayınlanan içeriklerden, Cyberpunk 2077’nin açık dünyasının diğer oyunlardan çok daha farklı olacağını tahmin ediyoruz.

Night City’nin Çeteleri

night city wire episode 3

Cyberpunk 2077’nin ana kahramanı olan Night City’nin sokaklarında mesken tutmuş birçok çete yer alıyor. Geçtiğimiz gün oyunun resmi Twitter hesabından Moxes adlı çetenin üyelerinin görüntüleri yayınlanmıştı. Night City Wire: Episode 3 şehirdeki çeteler hakkında daha geniş bir bilgi yelpazesi sunuyor.

Maelstrom

night city wire episode 3

Sibernetik eklentilerle insan formunu neredeyse tamamen değiştirmiş ve psikotik unsurlara sahip olan Maelstrom, Night City’nin en belalı çetelerinden biri. Geçtiğimiz yıl görücüye giren bir oynanış videosunda ana karakter V ile Maelstrom çetesi arasındaki bir etkileşime tanık olmuştuk.

Valentinos

night city wire episode 3

Hispanik kökenlere sahip Valentinos, ana karakterimizin yakın dostu Jackie’nin ağzından anlatılıyor. Bununla beraber Jackie’nin de bir dönem Valentinos’ta bulunduğunu öğreniyoruz. Tanıtımları yaklaşık otuz saniye süren ve Night City’nin güçlü çetelerinden biri olan Valentinos, oyunda pek çok kez karşılaşacağımız tekinsiz bir grup olacak.

6th Street

night city wire episode 3

6th Street adındaki Night City çetesi, Amerikan vatanseverliğini bağnaz bir noktaya taşıyor. Kendilerini gerçek vatanseverler olarak tanımlayan 6th Street, Valentinos’un en dişli rakiplerinden biri olarak pozisyonunu koruyor.

Voodoo Boys

night city wire episode 3

Mistik bir konsepte bürünen Voodoo Boys hakkında şehirdeki çetelerden teknoloji entegrasyonunu bu denli etkili kullanan tek grup diyebiliriz. Netrunner adı verilen hackerlardan oluşan Voodoo Boys, gizli bilgilerin açığa çıkarılmasında ve siber saldırılarda oldukça güçlü bir pozisyona sahip.

Animals

night city wire episode 3

Night City’nin en çılgın çetesi olarak tanımlanan Animals, şehrin gördüğü en acımasız ve vahşi tiplerden oluşuyor. Sibernetik eklentilerle devasa kaslar elde eden Animals, Night City serüvenimizde bizi en çok zorlayacak çetelerden biri olacak.

Tyger Claws

night city wire episode 3

Night City’deki kara borsayı kontrol eden Asya kökenli çete Tyger Claws, Westbrook ve Watson’da konumlanıyor. Neon katanalarıyla şehirde pek çok kez karşımıza çıkacak olan Tyger Claws, Night City’nin tekinsiz çetelerinden biri.

Moxes

night city wire episode 3

Night City’nin gece kulübü çalışanları ve hor görülen vatandaşlarından oluşan Moxes, birbirini koruyan ve kendilerine Mox adı veren üyelerden oluşuyor. Mox üyeleri birbirlerini kollarken, Night City’nin gece hayatı hakkında söz sahibi olmayı başarıyor.

Wraiths ve Aldecaldos

night city wire episode 3

Night City’nin dışındaki Badlands adındaki toprakları mesken tutmuş Wraiths ve Aldecaldos önce aile ve kardeşlik diyor. Bu gruplar özellikle Nomad karakter tipini seçecek oyuncuların pek çok kez karşına çıkacak.

night city wire episode 3

Bu şehirdeki herkes kendi baloncuğunda yaşıyor…ister yükseklerde uç, ister bataklığın dibine bat.

Night City’deki serüvenimizin büyük bir kısmını oluşturan çeteler, teknolojinin kutsandığı distopik gelecekte pek çok kez karşımıza çıkacak.

Cyberpunk 2077 Temalı Bilgisayar Tasarımı Yarışması

night city wire episode 3

CD Projekt RED’in başlattığı Cyberpunk temalı bilgisayar tasarımı yarışmasının finali, Night City Wire: Episode 3’te kendine yer buldu. Yarışma hakkındaki diğer detaylar Cyberpunk 2077’nin resmi Twitter hesaplarından yayınlanacak.

Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri

Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri Oyuncuların Yüzünü Güldürdü!

Cyberpunk 2077 Night City Wire: Episode 3 özeti burada sona eriyor. Geçtiğimiz akşam yayınlanan Night City Wire programının, dördüncü bölümüyle devam edeceği kesinleşti. Oyun dünyasının heyecanla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, 19 Kasım 2020 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için çıkış yapacak. CD Projekt RED’in en büyük oyunu Stadia, PlayStation 5, Xbox Series X/S için daha sonra çıkış yapacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir