Anasayfa > Oyun Haberleri > Nintendo Switch, Xbox 360’ın Rekorunu Kırdı!

Nintendo Switch, Xbox 360’ın Rekorunu Kırdı!

Nintendo Switch, ABD’de üst üste 22 ay boyunca en çok satılan konsol olmayı başararak Xbox 360’ın rekorunu kırdı.

Nintendo Switch’e ABD’de olan büyük ilgi yeni nesil konsollar çıkana kadar devam edecek gibi gözüküyor. Bazı sektör analistleri yılın son çeyreğinde de PlayStation ve Xbox’ın arzının yetişmediği için Switch’in mantıklı bir seçenek olduğunu belirtmekte.

2018 Aralık ayından beri Birleşik Devletler’de en çok satan konsol olmayı başaran Nintendo Switch, bu sayıyla birlikte yirmi iki ay boyunca ülkede en çok satan konsol olmayı başardı. Super Smash Bros. Ultimate’in çıktığı aydan beri bu istatistiği sürdüren konsol, bu alanda bir rekor kırmayı başardı.

Microsoft’un daha önce Xbox 360 ile sahip olduğu rekor, Nintendo Switch tarafından egale edildi. Xbox 360, 2011’in Ağustos ayı ve 2013’ün Nisan ayı arasında en çok satan konsol olmayı başarmıştı. NPD’nin sektör analisti Mat Piscatella, Switch’in ABD’de daha önce görülmeyen seviyelere satış yaptığını belirtti. Nintendo’nun popüler konsolu, şu ana kadar 62 milyondan fazla satış sayısına ulaşmayı başardı. Switch, geçtiğimiz ağustos ayında NES’in toplam satışlarını da geçmişti.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir