Anasayfa > Blog > Opera GX Nedir? Özellikleri ve Farkları

Opera GX Nedir? Özellikleri ve Farkları

Oyuncular için ortaya çıkan yazılımlar ve ürünler gün geçtikçe artarken tanıştığımız Opera GX nedir? Neleri farklı yapar. 

Opera GX, ünlü tarayıcı markası Opera’nın oyuncuların ihtiyaçlarına yönelik dizayn ettiği bir üründür. Ücretsiz bir şekilde temin edilen bu yeni tarayıcı pek çok özelliği içerisinde barındırırken neon tasarımıyla yenilikçi görünmeyi de elden bırakmamaktadır. Peki, bahsettiğimiz bu özellikler nedir? Dilerseniz listeleyerek maddeler halinde anlatalım.

Not: GX henüz erken erişimde olan bir üründür ve geliştirilme süreci devam etmektedir.

Erken Erişim Ne Demek?

  • GX, Opera tarayıcının barındırdığı diğer hizmetlerin de neredeyse tamamını barındırmaktadır. Bunlar arasında ücretsiz VPN, reklam engelleyici, eklentiler ve tarayıcı teması değişiklikleri yer alır.
  • Tarayıcıyı oyuncular için en öne çıkaran özelliklerden birisi ağ sınırlayıcıdır. Bu sayede sekmelerin internet kullanımları sınırlanır ve oyuncu Ping gibi sorunlarla karşılaşmaz.
  • Ayrıca RAM ve CPU sınırlama özellikleri de yaşanabilecek FPS drop sorunlarının önüne geçer. Hot Tabs Killer özelliği bu bağlamda hangi sekmelerin ne kadar donanım kullandığını da bize gösterir.
  • Köşe’de size özel içerikleri yakalayın. Bedava oyun fırsatları ve oyun haberleri için köşenize günlük olarak göz atabilirsiniz.
  • Tarayıcı içi ses efektleriyle tarayıcılarınızda vakit geçirmek artık çok daha eğlenceli olabiliyor. Ayrıca arka plan müziklerini de kullanabileceğinizi belirtelim.
  • Tasarımda sınırsız değişiklik yapabilirsiniz. Tarayıcı renk, tema gibi değişikliklerin önünü bizim için açmış durumda.
  • GX Cleaner sizleri tutulan Cache dertlerinden de kurtarır. Bilgisayarınızdaki dosyaları sık sık temizleyebilmenize olanak sağlar.

En İyi io Oyunları

Opera GX Sistem Gereksinimleri

Peki, tarayıcı oyuncular için ne kadar uygun, her tutkun kullanabilir mi? Bu alt başlıkta da bu soruya yanıt vereceğiz. Zira bu kadar özelliği içerisinde barındıran bir program mütevazı davranmasa şaşırtıcı olmazdı değil mi?

Tarayıcı oldukça iyi ve temiz bir yazılıma sahip. Bu sayede tarayıcının diğer tarayıcılardan bir farkının olmadığını, fazladan kaynak tüketmediğini ve hatta neredeyse bütün benchmark testlerini önde kapattığını söylememiz mümkün. Windows 7 ve iki çekirdekli bir işlemci tarayıcıyı çalıştırmak için yeterli. Elbette fazlası da göz çıkartmaz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir