Anasayfa > Oyun Haberleri > Orijinal Rogue Oyunu, Steam Mağazasındaki Yerini Aldı!

Orijinal Rogue Oyunu, Steam Mağazasındaki Yerini Aldı!

“Roguelike” türünün atası olan, yıllardır oynanan oyun türüne ismini veren 40 yıllık oyun Rogue, Steam mağazasındaki yerini aldı.

İçinde bulunduğumuz 2020 yılında hâlâ popüler olan Roguelike, oyuncuların yıllardır severek tükettiği bir oyun türü. Şu anki örneklerini Spelunky 2, Hades, Crown Trick gibi oyunların oluşturduğu Roguelike türüne hayat veren oyun Steam’deki yerini aldı. Şu ana kadar PC’lerde DOS emülatörleriyle veya tarayıcılarda oynanabilen Rogue, Steam’de 6.20 TL gibi gülünç bir fiyattan listelendi.

Steam’deki yerini almış olan Rogue’un isim babalığı yaptığı Roguelike türünün ne olup olmadığını, benzer bir tür olan Roguelite ile olan farkını aşağıdaki yazımızda incelemiştik.

Roguelike Nedir?

Etrafınızdaki güçlü silahları, yemekleri toplayıp ölmeyerek bilinmeyen tehlikelerle dolu yirmi altı adet rastgele geliştirilmiş seviyeyi geçmenizin ardından Amulet’e ulaşıp kaçmaya çalışıyorsunuz. 40 yıllık efsane oyunda gizli odalar ve tuzaklarla, eşsiz ve güçlü düşmanlarla karşılaşıp oyununuzun seyrini değiştirebilme kapasitesine sahip büyülü iksirler keşfedebiliyorsunuz.

Epyx tarafından geliştirilen oyun Rogue’u Steam üzerinden %15 indirimle 5.27 TL’ye satın alabilirsiniz. Oyunu Roguelike, Geleneksel Roguelike etiketlerinde bulabilirsiniz. Efsane oyunun Steam’e gelişinin ardından fırsatı kaçırmayan oyuncuların Steam’de yaptığı Rogue incelemeleri çok olumlu durumda.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir