Anasayfa > Oyun Haberleri > Overwatch Çapraz Platform Özelliğine Nihayet Kavuştu

Overwatch Çapraz Platform Özelliğine Nihayet Kavuştu

Blizzard’ın popüler rekabetçi FPS oyunu Overwatch çapraz platform desteğine sonunda kavuştu. Detaylar haberimizde.

2016 yılında piyasaya sürülen ve kendine kemik bir oyuncu kitlesi edinmeyi başaran Overwatch o günden bu yana geliştirici ekip tarafından desteklenmeye devam etti. Oyuna eklenen yeni oyun modları, haritalar ve yeni karakterlerin dışında oyuncular sınırlı süreli özel etkinliklerle de yeni içeriklere kavuşabiliyorlardı. Halihazırda Overwatch 2 üzerinde de çalışan geliştiriciler bir yandan bu projeyi sürdürürken bir yandan da ilk oyunu güncel tutmaya devam ediyorlardı. Geliştirici ekip henüz geçtiğimiz haftalarda ise oyunun çapraz platform desteğine kavuşacağını müjdelemişlerdi. O müjdenin ardından Overwatch nihayet çapraz platform özelliğine kavuştu.


Oyuncular bununla birlikte artık oyunun çıkışını gerçekleştirdiği PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch konsollarında oyunu bir arada oynayabilecekler. Oyuncuların bu özellikten yararlanabilmeleri için ise öncelikle konsol cephesinde hesaplarını Battle.net ile bağlamaları gerekiyor. Bunun dışında rekabetçi maçlar esnasında da çapraz platform desteğinden faydalanılamayacak. Bu da klavye ve mouse karşısında kontrolcü ile oynamanın avantaj ve dezavantajlarını nötralize edecek.

Pek çok rekabetçi oyunun ardından Overwatch cephesinin de bu desteğe kavuşması oyuncular tarafından olumlu yorumlarla karşılanmış vaziyette. Ayrıca tüm bunların yanı sıra çapraz platform desteğinin başlamasını kutlamak için Blizzard oyunculara efsanevi ögenin çıkması garanti bir de loot box veriyor. Loot box‘ı oyuna giriş yaparak elde edebilirsiniz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir