Anasayfa > Oyun Haberleri > Paradox Interactive, Victoria 3 Oyununu Duyurdu

Paradox Interactive, Victoria 3 Oyununu Duyurdu

On bir yıllık bekleyiş sona erdi ve Victoria 3 duyuruldu. Paradox Interactive oyunun duyuru fragmanını yayımladı. Detaylar haberimizde.

Oyun dünyasının en sevilen strateji oyunlarından biri olan Victoria serisi oyuncuları 19.yüzyıla götürüyor ve kendi çağlarını inşa etme fırsatı sunuyor. Strateji ve diplomasi severlerin gönlünde taht kuran seri yıllar sonra üçüncü halkasını duyurdu.

Victoria 3 duyuru fragmanını aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz akşam organize edilen dijital oyun etkinliğinde sevilen serinin yeni üyesi müjdelendi. Victoria 3 çıkış tarihi ise duyuru detayları arasında yer almadı. Duyuru videosunun açıklama kısmında ise Victoria 3’ün Paradox tarafından geliştirilen en derin strateji ve simülasyon oyunu olacağı ifadesi yer alıyor. Victoria 3 Xbox Game Pass kütüphanesine çıkış yaptığı gün eklenecek.

Sanayi Devrimi’nin merkezinde bir toplumu yöneteceğimiz yapımı Steam istek listenize bu bağlantı üzerinden ekleyebilirsiniz. Kayıt yapan oyuncular da oyun içerisinde bir zeplin ile ödüllendirilecek.

Victoria 3 Hakkında

1836 ve 1936 arasındaki yüz yıllık zaman diliminde oyuncular birçok ulusu yönetecek. Liderler olarak devletlerinin yönetim şekillerini ve birçok politikasını seçecek. Nüfus stratejisi, iç yönetim ve toplum analizi gibi birçok unsuru bünyesinde barındıran oyun, Victoria serisinin severleri için keyifli saatler vadedecektir.

Paradox Interactive ve Victoria Serisi

Paradox Interactive 22 yıl önce kuruldu ve Victoria serisinin yanı sıra birçok geniş çaplı strateji oyunu geliştirdi. Europa Universalis, Hearts of Iron, Crusader Kings ve Stellaris gibi yapımların geliştirici koltuğunda oturan şirketin merkezi ise İsveç’in Stockholm şehrinde yer alıyor.

Victoria serisinin ilk üyesi ise Victoria: An Empire Under the Sun adlı yapım oldu. Kasım 2003’te piyasaya sürülen oyun, Microsoft Windows ve OS X için çıkış yaptı ve daha sonra Victoria: Revolutions adlı bir ek paketi de bünyesine ekledi.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir