Anasayfa > Oyun Haberleri > Path of Exile Yalanı Ortalığı Karıştırdı

Path of Exile Yalanı Ortalığı Karıştırdı

Path of Exile yalanı ortalığı karıştırdı. Oyundan engelli olduğu için banlandığını iddia eden kullanıcı tartışmanın fitilini ateşledi.

İnternet kullanıcılarının alışkın olduğu bir şey varsa o da internet trolleri. Eğlence için internet üzerinde insanları provoke eden troller, online dünyanın en can sıkıcı durumlarını yaratıyor. Bu trollüğün son hedefi ise Path of Exile oyunu oldu.

Engelli bir Path of Exile oyuncusu olduğunu söyleyen Reddit kullanıcısı, ellerini endüstriyel bir kazada kaybettiğini ve oyunu normalde izin vermeyen macrolar olmadan oynayamadığını söyledi. Kullanıcı, macro kullandığı için banlandığını, ancak oyuna yüzlerce dolar harcadığını ve elleri yüzünden bu macrolara mecbur olduğunu yazdı. Oyuncu diğer Reddit kullanıcılarına, herhangi bir yasal hakkı olup olmadığını sordu.

Path of Exile Sistem Gereksinimleri, Oyun Kaç GB?

Reddit kullanıcılarının sempatisini toplayan engelli oyuncunun durumu Path of Exile geliştiricilerine taşındı. Geliştiriciler ise, gereken araştırmayı yaptıklarını ancak böyle bir hesabı bulamadıklarını bildirdi. Bunun üzerine kafalar karıştı.

Daha sonradan kullanıcı Reddit’e tekrar gelerek yazdıklarının yalan olduğunu itiraf etti. Kullanıcı eğitimci olduğunu ve postu öğrencilerine internette kitleleri manipüle etmenin ne kadar kolay olduğunu göstermek amacıyla yazdığını söyledi.

Gerçek şu ki, engelli oyuncular üzerinde durulması gereken bir konu. Bu Path of Exile yalanı böylece belki de konuşulması gereken bir konunun fitilini ateşlemiş oldu. Engelli oyunculara belirli imtiyazlar tanınması gerektiği tartışmanın bile anlamsız olduğu bir konu. Ancak seslerini geliştiricilere duyurmaya çalışan engelli oyunculara duyulan sempatinin bu şekilde kullanılması affedilemez.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir