Anasayfa > Oyun Haberleri > Phil Spencer: Bizim Amacımız Rekabet Değil!

Phil Spencer: Bizim Amacımız Rekabet Değil!

Animal Talking’in konuğu Xbox CEO’su Phil Spencer, Microsoft’un politikası hakkında konuştu. Microsoft’un amacı rakiplerini geçmek değil.

14 Ağustos gününde YouTube üzerinden yayınlanan Gary Whitta‘nın Animal Talking bölümünde Phil SpencerMicrosoft’un politikası hakkında açıklamalarda bulundu. Microsoft‘un amacının Sony ve Nintendo gibi köklü rakipleri geçmek olmadığının altını çizdi.

“Eğer amacımız bu olsa idi oyunlarımızı PC için oynanabilir yapmazdık, Xbox One için piyasaya sürmezdik veya xCloud gibi büyük bir işe girişerek oyuncuların telefon üzerinden oynayabilmesine imkan kılmaya çalışmazdık.” açıklamalarında bulunan Spencer “Diğer şirketlerin veya en büyük rakiplerimiz olarak gözüken Nintendo ve Sony’nin kaç konsol satmış olduğu bizi ilgilendiren veya rekabete gireceğimiz bir konu değil.” diyerek Xbox‘ın hedefinin farklı bir noktaya yoğunlaştığı üzerine dikkat çekti.

xCloud gibi dev bir proje ile “cloud gaming” kavramına farklı bir yorum getireceğine inanılan Xbox‘ın CEO‘sundan duyulan bu açıklamalar ise şirketin daha çok, oyuncunun rahatlığı ve özgürlüğü gibi kavramlara önem verdiğini gözler önüne seriyor. Topluluk ise onların kendi sınıfından ve oyuncu yandaşı tavrından memnun gibi.  

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir