Anasayfa > Oyun Haberleri > Phil Spencer, Xbox Series X/S Stokları Hakkında Açıklamalar Yaptı

Phil Spencer, Xbox Series X/S Stokları Hakkında Açıklamalar Yaptı

Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, oyunculara yetemeyen Xbox Series X/S stokları hakkında bazı malumatlarda bulundu.

Sene sonu için bir podcaste konuk olan Spencer, genel olarak yeni konsolların stoklarını yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını, hatta üretimin hızlandırılması için AMD’den yardım istediklerini vurguladı. Bünyesine her geçen gün yeni oyunlar katan Xbox Game Pass, her platformda oynanması hedeflenen oyunlar gibi oyuncu dostu hamlelerle Xbox ekosistemini büyüten Phil Spencer, oyun sektörüne genel olarak büyük bir ilgi olduğundan dem vurdu.

İlginizi Çekebilir: Ubisoft+ Oyunları, Xbox Game Pass Servisine Eklenebilir

Phil Spencer: Elimizden geleni yapıyoruz

“Birçok kişi bana “Neden daha çok üretmediniz? Neden daha erken başlamadınız? Neden daha erkenden kargolamadınız?” tarzında sorular soruyor. Bütün bunlar…”

“İşin sonunda fiziğe ve mühendisliğe kalıyor. Hiçbir şeyi geride tutmuyoruz, elimizden gelen en hızlı şekilde üretiyoruz. Bütün seri üretim bantlarımız çalışıyor. Geçen hafta AMD’den Lisa Su ile telefonda görüşüp “Nasıl daha fazla üretebiliriz?” diye sordum. Bu, sürekli üzerinde çalıştığımız bir şey.”

Xbox Başkanı Phil Spencer

Yeni nesil Xboxların işlemcilerini ve grafik işlemcilerini üreten AMD’den de ürünleri yetiştirebilmek için yardım istenmiş.

“Mesele sadece bizle alakalı değil, oyun sektörü 2020’de çok büyük başarılara imza attı. Görünen o ki PlayStation 5’in de arzı yetiştirilemiyor. AMD ve Nvidia’nın ekran kartlarına da bakarsanız tabii… Oyunculuğa bu sıralar çok büyük bir ilgi var ve konsol satışları bunun sadece bir göstergesi, oyun satışları bunun bir göstergesi, donanımlar da yetiştirilemiyor. Ama elimizden geldiğince sıkı çalışıyoruz. Ekipler çok odaklı, ve biz daha çok üretmek için çalışırken insanların sabrı için teşekkür ediyorum.”

Sadece Xbox için değil, genel olarak oyun sektörü için büyük bir talep olduğunu vurgulayan Spencer, ellerinden geleni artlarına koymadıklarını böylece belirtmiş oldu.

Xbox Series X/S Stokları Nerelerde Dert?

Yurt dışında neredeyse hiç bulunamayan yeni Xbox ve PlayStation modellerine ülkemizde olan talep ekonomik durumdan dolayı doğal olarak daha az olsa da bu konsollar çabucak tükendi. Amazon Türkiye’de an itibarıyla PlayStation 5 ve Xbox Series X bulunmazken Xbox Series S ₺5.393’lük fiyat etiketiyle satışta. Yurt dışında ve ülkemizde sürekli yenilenen stoklar, gösterilen yüksek talebe dayanamayıp çabucak sonlanabiliyor.

İlginizi Çekebilir: Konsollarda Gümrük Vergisi %20’ye Geri Döndü

Konsollara pandemiden dolayı getirilen %50’lik ek gümrük vergisinin son kararla %20’ye düşürülmesi de Türkiye’deki konsol talebini artıracaktır. Fiyatlara yakın zaman içinde yansıması beklenen bu karar, birçok oyuncunun yüreğine su serpmişti.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir