Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Konsollarda Gümrük Vergisi %20’ye Geri Döndü

Konsollarda Gümrük Vergisi %20’ye Geri Döndü

Oyuncuların kolunu büken konsollarda vergi arttırımı sonunda normale, yani pandemi öncesine dönüyor. Oyun ve oyuncak sektörüne rahat bir nefes yolda.

Pandemi döneminde ithalatı kontrol altına almak amaçlı içerisinde oyun konsollarının da yer aldığı oyun ve oyuncak kategorisi ürünlerinin neredeyse tamamında vergiler %20’den, %50’ye yükseltilmişti. Bu kararın da Kasım’da tekrar tartışılacağı belirtilmişti. Ancak Kasım ayında yapılan toplantıyla birlikte vergi kararı Ocak ayına kadar uzatılmıştı. Dolayısıyla özellikle yeni nesil konsolların çıkış dönemini de kapsayan bu süreçte pek çok oyuncu üzülmüştü.

Oyun Konsolu Nedir?

Ülkemizde zaten konsollar üzerinde pek çok vergi bulunmakta. Bu vergilerin en önemlilerinden Gümrük Vergisi’nin iki katından daha yüksek bir yere getirilmesi oldukça üzücüydü. Bununla birlikte birçok oyuncu verginin buraya sabitleneceğini de düşündüğü için umutsuzluğa kapılmış vaziyetteydi. Neyseki bugün Resmi Gazete’de yayınlanan yeni ‘Cumhurbaşkanı Kararı’ ile konsol fiyatlarında da değişikliklerin olabileceğini görmüş olduk. Çünkü arttırılan Gümrük Vergisi, tekrardan pandemi öncesi konumuna, yani %20’ye düşürüldü.

Yeni yıla bu güzel haberle birlikte başlayacak olmak bizleri sevindirdi. Umarız sene içerisinde vergilerde ve fiyatlarda sık sık oyuncuların lehine hareketler görebiliriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir