Anasayfa > Oyun Haberleri > Plague Inc Corona Virüsü İle İlgili Açıklama Yaptı!

Plague Inc Corona Virüsü İle İlgili Açıklama Yaptı!

Ndemic Creations tarafından geliştirilen Popüler oyun Plague Inc Corona virüsü ile birlikte tekrar gündeme oturdu. Detaylar haberimizde.

Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın dört bir yanına hızla yayılmaya başlamış olan ölümcül Corona virüsü tüm dünyanın gündeminde. Bağışıklık sistemini çok kısa bir sürede çökerttiği tespit edilen ve kaynağı henüz tam olarak saptanamamış olan virüs hakkında popüler oyun Plague Inc‘in yaratıcısı olan Ndemic Creations‘tan bir açıklama geldi. Oyunları Plague Inc dünya üzerinde bir başlangıç noktası seçerek ölümcül bir virüs ile tüm dünya nüfusunu yok etme amacı taşıyan oyun virüsün ortaya çıkışı ile birlikte adından yeniden bolca söz ettirmeye başlamıştı.

Plague Inc Corona
Ndemic Creations kanadından gelen açıklamada ”Plague Inc Corona virüsünün yayılması hakkında bilimsel bir model değildir” ifadeleri yer aldı. Bunun yanı sıra açıklamada Dünya Sağlık Örgütü‘nün web sitesinin ziyaret edilmesi ve insan sağlığını tehdit eden bu gibi durumlarda mutlaka yetkililerin açıklamalarına kulak verilmesi önerildi. Çin’deki Corona virüsü hakkında oyuncular ve medyadan birçok soru aldıklarını ifade eden yetkililer oyunlarının gerçekçi ve bilgilendirici olması için çok çalıştıklarını fakat tüm bunlara rağmen Plague Inc‘in yalnız bir oyun olduğunun ancak Corona virüsü tehlikesinin ciddi bir tehdit olduğunun unutulmaması gerektiğini de belirtmiş durumdalar.

BBC‘nin haberine göre ise Plague Inc Corona virüsünün ortaya çıkışından bu yana Apple Store üzerinden en çok satın alınan uygulama oldu. Tüm oyun haberleri için bizi takipte kalmayı unutmayın.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir