Anasayfa > Oyun Haberleri > Plague Inc. Oyunu Çin’de Yasaklandı

Plague Inc. Oyunu Çin’de Yasaklandı

Bir virüs oluşturup yayarak tüm dünyayı öldürmeye çalıştığımız Plague Inc. oyunu son dönemlerde bir çok ölüme sebep olan Corona virüsü sebebiyle Çin’de yasaklandı. Detaylar hemen aşağıda.

2012 senesinde akıllı telefonlar için ilerleyen yıllarda başarısının devam etmesiyle Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch ve Steam gibi bir çok platforma çıkartılan Plague Inc. oyunu Çin’de yasaklandı. Oyunda özelliklerini kendinizin belirlediği bir hastalığı, dünyanın bir noktasından başlattıktan sonra insandan insana bulaştırdıkça DNA puanı kazanıyorsunuz. Bu puanları da hastalığınızın belirtilerini, yayılış biçimini ve dayanıklılığını geliştirmeye harcıyorsunuz. Tedavi tamamlanmadan tüm dünyayı hasta edip öldürürseniz de oyunu kazanmış oluyorsunuz.

Plague Inc.

Oyun, bir süre önce Çin’de ortaya çıkan Corona Virüsü sebebiyle yeniden ilgileri toplamayı başarmıştı. Ancak Çin Merkezi Siber İşler Komisyonu Ofisi’nden gelen bir kararla Plague Inc. oyunu “illegal” ilan edilerek Çin’deki Apple Store‘lardan kaldırılmış oldu. Çin’in oyunlar konusunda sert tavırlar takındığını zaten biliyoruz. Fakat şuana kadar dünya çapında 80.000’e yakın insanı etkileyen ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan bir hastalığın tam ortasındalar. O yüzden böyle bir hareket onlar için çok da şaşırtıcı değil.

Oyunun yapımcısı Ndemic Crations‘ın konuyla ilgili açıklamasıysa şu şekilde: “Oyunu özellikle gerçekçi ve bilgilendirici olacak şekilde tasarladık, ciddi gerçek dünya sorunlarını sansasyonel hale getirme gibi bir çabamız olmadı. Plague Inc.’in bilimsel bir model değil bir oyun olduğunu ve mevcut Corona Virüs salgınının çok sayıda insanı etkileyen, çok gerçek bir durum olduğunu lütfen unutmayın. Oyuncuların bilgi almak için doğrudan yerel ve küresel sağlık yetkililerine başvurmasını öneriyoruz.”

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir