Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5’in Geriye Uyumluluk Sistemi Hakkında Kötü Haber!

PlayStation 5’in Geriye Uyumluluk Sistemi Hakkında Kötü Haber!

 PlayStation 5’in geriye uyumluluk sistemi hakkında bazı yeni bilgiler elde edildi. Sony’nin merakla beklenen yeni nesil konsolu PlayStation 5’in geriye uyumluluk sistemi hakkında gelen yeni detaylar üzücü. Detaylar haberimizde.

Yeni nesil konsollar arasında Sony’nin PlayStation 5 konsolu, şüphesiz en çok beklenen cihazlardan birisi. Özellikle yeni nesil konsollarda beklediğimiz geriye dönük uyumluluk sistemi sayesinde yeni konsollarda bile önceki nesillerden istediğimiz oyunları oynama fırsatına sahip oluyoruz. Bu durum hem nostalji yapmak isteyen kullanıcılara büyük bir yardım hem de büyük bir çeşitlilikle birlikte kolaylık sağlıyor. Bu durum her ne kadar güzel olsa da PlayStation 5 tarafından geri uyumululuk sistemi hakkında kötü haberler var.

playstation 5 geriye uyumluluk

Geriye Uyumluluk PS3, PS2 ve PS1 Oyunlarını Desteklemeyecek!

PlayStation 5’in geriye uyumluluk sistemi ile alakalı yeni bilgiler oldukça merak ediliyordu. PlayStation 4 oyunları için yüksek oranda uyumluluk destekleyeceği bilinen PlayStation 5’in diğer platformlarda nasıl bir uyumluluk destekleyeceği akıllarda soru işareti yaratıyordu.

Ubisoft’un Avustralya bölgesindeki sitesinde açtığı destek bölümünün sıkça sorulan sorular kısmında geriye dönük uyumluluğun sadece PS4 için geçerli olacağını, PS3, PS2 ve PS1 oyunlarını desteklemeyeceği açıklandı. Bu açıklama tabii ki de sadece Ubisoft’un açıklaması ve Sony’den resmi bir açıklama yok ancak Ubisoft gibi oyun sektöründe tanınan bir şirketin böyle bir açıklama yapması bilginin doğru olma ihtimalini oldukça arttırıyor.

Bakalım PlayStation 5, oyuncuların beklentilerini karşılamayı ve yeni nesil için başarılı bir oyun konsolu olabilmeyi başarabilecek mi?

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir