Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation Bug Avı: Hata Bulana 50.000$ Ödül

PlayStation Bug Avı: Hata Bulana 50.000$ Ödül

Playstation bug avı projesini başlattı. Playstation 4’te bug bulan kişilere 50.000 dolara kadar ödül verilecek. Projenin detayları haberimizde.

Zaman zaman, teknoloji şirketlerinin ürünlerinde bug (hata) bulan kişileri maddi olarak ödüllendirilmeleri bir gelenek haline geldi. Bunun nedeni ise basit. Bir sistem açığı bulan kişiler, bu açığı kişisel bilgileri çalıp satarak maddi kazanç elde etmek için kullanabilir. Bu tip bir güvenlik sorunuyla uğraşmaktansa, bugı bulan kişiyi ödüllendirmek çoğu teknoloji şirketi için daha az baş ağrıtıcı ve çok daha fazla karlı.

Bu durum artık anekdot düzeyinde olaylar olmaktan da çıktı. Apple ve Google başta olmak üzere, teknoloji devlerinin hemen hepsinin bug avı programları var. Bazı şirketler bug avı programlarını davet usulü yaparken, bazıları ise herkes için açık tutuyor.

Safari’de Güvenlik Açığı Bulan Hacker’a Apple’dan 75.000$

Bu furyaya son olarak PlayStation da eklendi. Kendi bug avı projesini başlatan PlayStation, bir blog yayınlayıp PS4’te kritik hatalar bulan kişilere 50.000$’dan başlayan ödüller vereceğini duyurdu. Programda an itibariyle PS1, PS2, PS3, PS Vita ve PSP için önerilmiş bir ödül bulunmuyor. Bunların yanı sıra üçüncü partiler tarafından geliştirilen yazılımların hataları da programa dahil değil.

Program blog altına yorum yazan kişilerden karışık tepkiler aldı. Bazı kullanıcılar Sony‘yi en iyi oyun deneyimi için harekete geçtiklerinden dolayı tebrik etti. Bazıları ise, şirketlerin bu programlarının çoğu zaman varolan çalışanlarını azaltmak için kullandığına da dikkat çekerek Sony’yi eleştirdi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir