Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation Oyun Fiyatları Giderek Yükseliyor

PlayStation Oyun Fiyatları Giderek Yükseliyor

PlayStation oyun fiyatları tepki çekmeye devam ediyor. 400 TL’lik etiketler artık bizim için şaşırtıcı değil, sıra 800 TL’lik etiketlerde. Detaylar haberimizde.

Yeni oyunların da çıkmasıyla birlikte oyun piyasasında yeni nesil oyun fiyatları şekillenmeye başladı. Her geçen gün artan döviz kuru nedeniyle el sürülemeyecek hale gelen teknolojik ürünlerden oyunlar da payını alıyor. Bilgisayar oyunları özellikle yerel fiyatlandırma sayesinde, Steam ve Epic Games gibi platformlar üzerinden kullanıcı dostu olmaya uğraşırken, PlayStation ve diğer konsollarda durum ne yazık ki böyle değil. Özellikle PlayStation her geçen gün ağzımızı açık bırakan yeni oyun fiyatları açıklıyor.

PlayStation Store Nedir? Buradan Nasıl Oyun Satın Alınır? | TeKNoMaGic.CoM

Örneğin, kullanıcıların büyük ilgiyle karşıladığı Need for Speed Heat, PS Store‘da 869 TL’ye satılıyor, NBA 2K21 ise 499 TL ile yerini alıyor. Cyberpunk 2077 hala 479 TL iken Resident Evil Village ve Ghost of Tsushima 599 TL, Last of Us Part II ve Persona 5 Royal ise 499 TL fiyatlarından satışa sunuluyor. İşin şaşırtıcı yanı bu rakamlara satılan oyunları Steam üzerinden bazen yarı fiyatına hatta çeyrek fiyatına rahatlıkla almak mümkün olabiliyor. Tabi bu oyunların hepsini başka platformlarda bulmak mümkün değil. Kimi oyunlar PlayStation’a özel olarak çıkıyor ve Türk oyunculara YouTube’dan video izlemek dışında başka bir şans bırakmıyor.

PlayStation yerel fiyat politikası uygulamadığı için Euro ve Dolar gibi para birimlerine kıyasla kötü durumda olan para birimlerini kullanmak zorunda olan oyunculara zor zamanlar yaşatabiliyor, bu politika firmanın özellikle Türkiye, Rusya gibi ülkelerde ve Orta Doğu Ülkelerinde kullanıcı kaybetmesiyle sonuçlanıyor. Yeni nesil AAA kalitesindeki oyunların 40 Euro gibi fiyatlardan başlayıp 80 Euro’lara kadar çıkabildiği bu günlerde etiketlerde 800, 900 hatta 1000 liraları görebileceğiz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir