Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation Plus Abone Sayısı 2 Milyon Geriledi

PlayStation Plus Abone Sayısı 2 Milyon Geriledi

Sony’nin 2022 mali yılının ikinci çeyreğine ait sonuçlarda, PlayStation Plus abone sayısı son üç aylık dönemde 1,9 milyon düşüş yaşadı. Buna rağmen abonelik geliri ise yüzde 10 artış gösterdi.

Temmuz ve eylül ayları arasındaki dönemi kapsayan Sony’nin ikinci çeyrek raporuna göre, PlayStation Plus toplam abone sayısı 47,3 milyondan 45,4 milyona geriledi. En yüksek abone sayısı 2021’in üçüncü çeyreğinde 48 milyon olarak gerçeklemişti.

Bu, Sony‘nin bu yılın haziran ayında PS Plus servisinde yaptığı yeniliğin ardından gelen ilk veri olma özelliğini yaşıyor. Bu aynı zamanda Sony‘nin peş peşe üç çeyrek dönem boyunca PS Plus abone sayısında düşüş yaşaması anlamına geliyor.

PlayStation Discord Entegrasyonu Önümüzdeki Yıl Geliyor

Analist Daniel Ahmad ise konuya farklı bir noktadan yaklaşarak abone sayısındaki düşüşe rağmen Sony‘nin abonelik servisi gelirleri açısından bu zamana kadarki en iyi çeyrek dönemi kaydettiğini belirtti. Ayrıca, PS Plus için abone başına elde edilen gelirin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış gösterdiğini ifade etti.

Abone sayısındaki düşüşe karşın abonelik gelirinin artmasında yenilenen PlayStation Plus sistemi rol oynuyor. Bu yılın haziran ayında hayata geçen yenilenmiş PlayStation Plus servisi üç kademeli abonelik sistemini kullanıcılara sunuyor. PS Plus Extra ve PS Premium/Deluxe kademeleri daha yüksek abonelik ücretiyle ek avantajlar içeriyor.

Öte yandan, kasım ayının PS Plus Essential oyunları geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Bunlar arasında Nioh 2 ön plana çıkıyor. PS Plus Extra ve Premium kademelerine eklenecek oyunlar ise ay ortasına doğru belli olacak.

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir