Anasayfa > Espor Haberleri > PUBG, Pakistan’da Yasaklandı

PUBG, Pakistan’da Yasaklandı

Çıktığı andan itibaren Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında yer alan Battle Royal oyunu Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG), Pakistan’da geçici olarak yasaklandı.

Pakistan Telekomünikasyon Uzmanları (PTA), 2 gün önce yaptıkları açıklamayla PUBG’yi ülke genelinde engelledi. Yapılan açıklamada, yasağın ne zaman kalkacağıyla alakalı herhangi bir bilgi verilmese de “geçici olarak” ibaresi bu yasağın kalkacağını gösteriyor. Sadece zamanı hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor.

PTA’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

“Toplumun farklı kesimlerinden gelen şikayetler değerlendirilmiştir ve PTA, Player’s Unknown’s Battlegrounds (PUBG) oyununu geçici olarak yasaklama kararı almıştır.”

Bu açıklama üzerine PTA’ya tepkiler gecikmedi. Pakistanlı sporcuların PUBG vesilesi ile ülkeyi temsil ettiğini savunan yüzlerce insan, bu yasağın acilen kalkması gerektiğini savundu.

Pakistan’da daha önce kendi ülkelerini ve Müslümanları kötü gösterdiği gerekçe edilerek CoD: Black Ops II ve Medal of Honor: Warfighter oyunları yasaklanmıştı. Bakalım PUBG, ne süreyle yasaklı kalacak.

Hakkında Sencer YÜCEL

Oyun merakı 9 yaşında kendisine alınan bilgisayarla, e-Spor merakı ise 13 yaşında League of Legends profesyonel liglerini keşfetmesiyle başlamış bir mühendis adayı.

Bir Yorum

  1. Oynayan mı kaldı yasaklansın oynamak isteyenlerde lite indiriyo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir