Anasayfa > Oyun Haberleri > Quantic Dream, Star Wars Oyunu Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Quantic Dream, Star Wars Oyunu Üzerinde Çalışıyor Olabilir

İddiaya göre Quantic Dream, Star Wars evreninde geçen bir oyun geliştiriyor.

Detroit Become Human ve Heavy Rain gibi oyunların arkasındaki stüdyo Quantic Dream, bir Star Wars oyunu üzerinde çalışıyor olabilir. VGC’nin haberine göre, Fransız YouTuber Gautoz, Quantic Dream‘in Sony ile olan üç oyunluk anlaşmasının sona ermesinin ardından Disney ile anlaştığını söyledi:

“Sony ile olan kontratları bitti ve şimdi Disney ile anlaşacaklar. Görüşüne göre bir Star Wars oyunu üzerinde çalışacaklar.”

Bu iddia daha sonra güvenilir sızıntılarıyla bilinen Tom Henderson tarafından da desteklendi. Henderson, Twitter hesabından Detroit Become Human ile ışın kılıçlarının bir arada olduğu bir görsel paylaştı.

Lucasfilm ile anlaşması sebebiyle Star Wars oyunlarının geliştirme hakkını uzunca bir süredir Electronic Arts elinde tutuyordu. Ancak bu yılın başlarında Lucasfilm, EA ile bu anlaşmanın sona ermek üzere olduğunun sinyallerini vermiş ve Ubisoft‘un açık dünya bir Stars Wars oyunu geliştirdiğini duyurmuştu. Firma, Ubisoft ile yapılan anlaşmayı Lucasfilm için “yeni bir yön” olarak nitelendirmiş ve Star Wars oyunları için tüm geliştiricilere kapılarının açık olduğunu belirtmişti.

Fransa merkezli Quantic Dream‘in PlayStation‘a özel üç oyun geliştirmek için Sony ile anlaşması bulunuyordu. Detroit Become Human, Beyond: Two Souls ve Heavy Rain‘in 2020’de PC platformu için de çıkış yapmasıyla Sony ile yapılan anlaşma sona ermişti. Stüdyo gelecekteki oyunları için birden fazla platformu hedeflediklerini açıklamıştı.

Işın Kılıçlarını Hazırlayın: KOTOR Remake Duyuruldu!

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir