Anasayfa > Oyun Haberleri > Rainbow Six: Extraction Çıkış Tarihi Açıklandı

Rainbow Six: Extraction Çıkış Tarihi Açıklandı

Rainbow Six: Siege evreninde geçecek olan Ubisoft’un yeni projesi Rainbow Six: Extraction için çıkış tarihi 16 Eylül olarak duyuruldu.

Rekabetçi oyunların arasında her zaman büyük bir isim olmuş olan Rainbow Six: Siege‘in bir sonraki projesi olan Rainbow Six: Extraction, nihayet bir çıkış tarihi bilgisiyle karşımızda. 16 Eylül 2021’de çıkacak olan oyun şimdiden erken kayıt için açıldı.

Rainbow Six: Extraction Sinematik Fragmanında Gösterilenler

11 dakikalık, içinde hem sinematik hem de oynanış fragmanlarının bulunduğu yeni fragman sayesinde Rainbow Six: Extraction ile ilgili artık çok daha fazla bilgiye sahibiz. Sinematik fragmanda Rainbow Six: Siege‘den tanıdığımız Ela, Lion ve Nomad; uzaylı istilasının etkin olduğu bir binanın içinde mahsur kalan Hibana‘yı kurtarma göreviyle yola koyuluyor. Önceden diğer fragmanlarda gördüğümüz hızla yayılan virüs tarzındaki balçığın her yerde görüldüğü, ve bu balçıktan çıkan türlü uzaylıları görüyoruz. Üstlerinde oluşturdukları dikenleri fırlatarak hasar veren bu uzaylıların standart diken fırlatan varyantlarından sırtında bomba tarzı oluşumlar taşıyanlarına kadar birçok farklı türü var. Bu uzaylıları geri püskürtmek için ise REACT adı verilen, Rainbow Six: Siege’den Ash‘in yönettiği bir organizasyon kuruluyor.

Rainbow six extraction

Rainbow Six: Extraction Oynanış Fragmanında Gösterilenler

Oynanış fragmanı ise tabii ki herkesin en heyecanlandığı kısımdı. Oynayış tarzı olarak bir diğer eşli oynanan FPS oyunu G.T.F.O.’yu andıran bu oyunda en önemli unsur gizliliği korumak. Bir takım olarak tıpkı Rainbow Six: Siege’de olduğu gibi odalara girmeden önce drone’larınızı yollayarak etrafı kolaçan etmeli, sürpriz saldırı ihtimalini olabildiğince minimuma indirerek hareket etmelisiniz çünkü bu uzaylılar çok kolay kontrolden çıkabiliyor. Uzaylılara Archæan deniliyor, ve şuana kadar gördüğümüz 4 farklı zorluk sınıfı var. Bu etrafta gördüğümüz balçık tarzındaki oluşum ise sadece kozmetik bir görüntü değil, üzerindeyken Archæan’ların çok daha hızlı hareket ettiği, sizin ise çok daha yavaş hareket ettiğiniz bir oluşum.

Girdiğiniz binanın içinde 3 farklı kat bulunuyor. İlk katta birinci ve bazen 2. seviye Archæan’larla karşılaşıyorsunuz ve 2. kata geçmek için bir sterilizasyon odasına giriyorsunuz. Burada mühimmatlarınızı yeniliyor ve bir sonraki zorluk seviyesi için hazırlanıyorsunuz. 2. katta ise işler biraz da karışıyor ve standart düşman seviyesi 2. seviye olurken 3. seviye birkaç düşmana da rastlayabiliyorsunuz. 2. katı da bitirdikten sonra ekibiniz için 2 farklı seçenek sunuluyor: görevi erken bitirmek, ya da en zor katman olan 3. katı da temizleyerek binadan ayrılmak.

Rainbow six extraction

Left 4 Dead serisinin Rainbow Six: Siege evreniyle birleşmiş hali gibi gözüken bu oyun için erken kayıtlar şimdiden başladı. Lion ve Finka için Orion adı verilen özel bir kostüm seti ve bazı silahlar için özel kostüm ve ziynetler bu erken kayıt ile verilecek. Oyun 16 Eylül’de PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S için çıkacak. Sinematik ve oynanış fragmanlarını izlemek için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir